Vegan, milieuvriendelijk én fashionable: de vegan handtassen van SILFEN

Diervriendelijke tassen zijn er tegenwoordig in overvloed, maar de vegan tassen van SILFEN zijn uniek. Met een exemplaar van dit Deense merk draag je bij aan een betere wereld én garderobe.

Laat kleding en accessoires maken maar over aan de Denen. SILFEN is zo’n typisch minimalistisch, Scandinavisch tassenmerk dat je in je kast wilt hebben. Het merk werd in 2013 opgericht door broer Daniel en zus Celine onder de naam Daniel Silfen. In 2020 is de naam veranderd naar SILFEN. Volgens de eigenaren kan deze kleine wijziging hen helpen naar een groenere toekomst waar het merk naar streeft. In de eerste instantie was het label alleen bedoeld voor mannen, maar inmiddels maakt het label producten voor zowel mannen als vrouwen. Samen met zes andere jonge creatievelingen ontwerpen ze veganistische tassen.

Sociale impact

Naast dat het merk stijlvol en vegan is, zijn deze items ook nog eens milieuvriendelijk. SILFEN probeert haar ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken en bewuste beslissingen te nemen over de sociale impact op de gemeenschappen in de landen waarin ze actief zijn. Zo probeert SILFEN het waterverbruik tijdens het productieproces tot een minimum te beperken om de negatieve impact op het milieu te verminderen en de lokale bevolking toegang tot schoon water te garanderen.

Tas van gerecycled materiaal

Het katoen dat wordt gebruikt is biologisch en milieuvriendelijk. Er is ook een collectie met tassen van gerecycled materiaal. Hiervoor is wereldwijd plastic afval uit de oceaan en plastic flessen verzameld. De stiksels van alle tassen zijn gemaakt van honderd procent polyester en de lijm bevat geen dierlijke derivaten. Verder is het merk transparant over de arbeidsomstandigheden waaronder de collecties worden gemaakt. De vegan handtassen worden geproduceerd in fabrieken in China en India tegenover een eerlijk loon en goede omstandigheden.

Silfen Ulla

Het populairste model van SILFEN is de Silfen Ulla. Dit is een kleine handtas die ook wel een baguette bag in de modewereld wordt genoemd. Bij grote merken als Prada en Fendi gaan dit soort tassen als warme broodjes over de toonbank, maar die zijn lang niet zo milieuvriendelijk als een Silfen bag. Daarnaast heb je ook nog de Silfen Ulrikke. Deze tas kun je vergelijken met de Silfen Ulla maar dit exemplaar onderscheidt zich door de verstelbare schouderriem en het model. Beide tassen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen: van een vegan leren tas met beige crocomotief tot een gifgroene lak variant. Er is voor ieder wat wils.

Veganbags

Nu je dit weet, kun je bij SILFEN rustig shoppen zonder schuldgevoel. Kijkje nemen? Alle vegan tassen van SILFEN vind je in de webshop van Veganbags.

Vegan lifestyle

Naast vegan tassen zijn er nog vele andere vegan producten, denk maar aan vegan kleding, vegan cosmetica en vegan schoenen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *