Waarom we van dameskleding houden

Waarom we van dameskleding houden

Dameskleding is zo gevarieerd. Daar hebben we veel geluk mee; je kunt namelijk zoveel verschillende outfits verzinnen! Ook zal je wel gemerkt hebben dat kledingwinkels vaak veel meer opties hebben voor vrouwen, zoals zwierige jurkjes, vrolijke t-shirts en heerlijk zachte jassen. Dat is eigenlijk heel fijn want zo kun je echt goed over je look nadenken. Mannenkleding is vaak wat saaier als je kijkt naar de grote winkelstraten. Dus als vrouw kun je er makkelijker leuker uitzien! Dat is hartstikke tof. Dan kun je het ook nog allemaal unieker combineren. We hebben ook nog het geluk dat we mannenkleding ook kunnen dragen als we willen. Dat is vaak andersom niet zo. Dus neem het maar wel een beetje voor lief dat je er tenminste altijd goed uit kan zien als vrouw. Hier zetten we onze favoriete dameskleding op een rijtje.

De heerlijk luchtige rok

We houden echt van rokken. Je kunt er zoveel mee! Een rok kan ook voor verschillende gelegenheden gedragen worden. Je kunt het dragen voor het sporten, denk aan de iconische tennisoutfit bijvoorbeeld. Maar je kunt het ook dragen naar het park als je gewoon lekker wilt wandelen. Het hoeft namelijk helemaal niet zo luxe te zijn, het kan gewoon lekker luchtig zijn. Je hebt dan ook hele lange rokken, maar ook de korte versie. Dus als je lekker bruine benen wilt in de zomer kun je een korter rokje aantrekken. Je kunt er ook voor kiezen om een wat langere rok aan te trekken voor een modieuze look. Het is namelijk ook weer helemaal in om lange rokken te dragen. Ze koelen je wel lekker af, ook als ze lang zijn. Dus het is een super ding om te dragen. In de winter kun je ze dragen met een maillot eronder of een warme legging met wat laarsjes. Dat ziet er super modieus uit!

Ook al hebben we geen zakken …

Er is altijd veel kritiek op damesbroeken omdat ze geen zakken hebben. Maar het ding is, als je in een strakke broek heel veel dingen propt ziet het er niet uit. Hetzelfde geldt trouwens voor losse broeken. Want dan nog moet je niet je hele zakken volproppen. Dan krijg je van die rare bobbels op je benen, dat is niet een goede look! Damesbroeken passen juist heel mooi doordat ze geen zakken hebben. Dan kunnen we er weer mooie tassen erbij combineren. Het is natuurlijk niet altijd ideaal. Je kunt altijd nog een mannenbroek kopen en die aantrekken… Het fijne aan damesbroeken is ook dat ze heel gevarieerd zijn dus dat je veel verschillende soorten altijd in de winkel hebt. Veel meer dan met mannenbroeken. Die hebben jeans en pantalons. Daar houdt het vaak op. Dames krijgen een keuze uit allerlei verschillende soorten broeken, maar ook in allemaal verschillende kleuren. Ook worden damesbroeken vaak van allemaal verschillende stoffen gemaakt en veranderen damesbroeken mee met de trends. Dus eigenlijk hebben we heel veel geluk omdat we veel meer keuze hebben. Want we hoeven niet heel moeilijk te doen om een mooie broek gewoon in de winkel te vinden.

Dus, de volgende keer als je weer ellenlang voor je kledingkast je OOTD (Outfit of The Day) bij elkaar staat te schrapen, denk er dan aan dat de heren het nog moeilijker kunnen hebben in de ochtend.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *