Broccoli-spinaziesoep met falafel

Ook geen zin meer in die saaie tomatensoep? Probeer dan zeker deze heerlijke broccoli-spinaziesoep met falafel van Maza!

Ingrediënten:

  • 1 stronk broccoli
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 zak spinazie
  • 1 pak Maza falafel
  • Olijfolie
  • 50 g amandelschaafsel
  • 2 el zilveruitjes
  • EXTRA: Staafmixer

Bereidingswijze:

Snij kleine roosjes van de broccoli en hak de steel in grove stukken. Verhit de groentebouillon en kook de roosjes net gaar. Haal uit de bouillon en zet apart. Kook de broccolisteel in de bouillon, voeg zodra ze gaar zijn de spinazie toe en laat hem slinken. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa, doe terug in de pan en houd warm (je kunt soep ‘s zomers ook gekoeld serveren). Bak de falafel mooi bruin in wat olijfolie, bruneer het amandelschaafsel voorzichtig in een droge koekenpan. Verdeel de soep over mooie kommen en garneer hem met de broccoliroosjes, het amandelschaafsel, de zilveruitjes en de falafel.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.