Een heerlijk dessert voor het kerstdiner met een Mediterraans tintje!
4 personen
Ingrediënten
1 bak VANILLEIJS
2-4 GEPOCHEERDE PEREN
1 bakje MAZA YAZZARA
4 KLETSKOPPEN
Bereidingswijze:
Neem 2 bollen vanille-ijs per persoon en garneer ze met al dan niet huisgemaakte gepocheerde peer, een lepel yazzara en een koekje, bijvoorbeeld een zelfgemaakte kletskop.
Zelf peer pocheren?
Je kunt voor dit dessert zelf je peren pocheren en dat doe je als volgt. Schenk in een pan een fles zoete witte wijn leeg en voeg er een vanillestokje, een kruidnagel, een blaadje laurier en wat gekneusde zwarte peperkorrels aan toe. Laat het mengsel met 2 kaneelstokken, 200 g suiker, de schil van een sinaasappel en als je hebt een steranijs zachtjes trekken op een laag vuur, terwijl je per persoon een peertje schilt, halveert en ontdoet van klokhuis. Laat de peren niet koken maar zachtjes
pocheren, tot ze bijna gaar zijn. Laat afkoelen in het vocht of serveer warm.
En je eigen kletskop?
En je kunt ook zelf je koekjes bakken, natuurlijk. Laat daarvoor 100 g suiker met 100 g honing en 30 ml water samen met 100 g boter in een pannetje smelten en spatel er eerst 90 g bloem en vervolgens 30 g amandelschaafsel.