Laatst bijgewerkt op 16 augustus 2024
Laatste update op 16 augustus 2024
Een superlekker alternatief als je wilt overstappen op glutenvrij! Een kleine switch maar je geniet nog steeds hetzelfde.
Ingrediënten:
1 rol glutenvrij bladerdeeg van Schär (Blätterteig)
4 conference peren
50 gr pecannoten
25 gr amandelschaafsel
50 gr rozijnen
2 el havermout
3 el suiker
1 tl speculaaskruiden
Snufje vanillepoeder
1 ei
Bereidingswijze:
Het bladerdeeg van Schär heeft even tijd nodig om te ontdooien. Haal het daarom op tijd uit de vriezer. Of gebruik de magnetron of de ontdooistand op de oven om wat sneller aan de slag te kunnen. Het bladerdeeg is gewikkeld in bakpapier, heel handig! Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de peren in kwarten en verwijder de schil en het klokhuis. Snij daarna in kleine blokjes. Doe de stukjes peer in een mengkom en voeg hier de suiker, speculaaskruiden en het vanillepoeder aan toe. Hak de pecannoten grof en doe ze samen met de rozijnen in de kom. Schep even goed door elkaar.
Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg. Laat het bakpapier gewoon zitten! Zorg voor iets opstaande randen en snij het bladerdeeg dat over is weg met een scherp mes. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en bestrooi de bodem van de perentaart met havermout. Schep de blokjes peer met pecannoten en speculaaskruiden op het bladerdeeg.
Kneed het beetje bladerdeeg dat over is tot een bal en gebruik een deegroller om dit uit te rollen. Snij er fijne reepjes van en leg deze over de perentaart.
Kluts een eitje en bestrijk het bladerdeeg daarmee. Schuif de perentaart met pecannoten en speculaas voor 20-25 minuten de warme oven in. Serveer lauwwarm, eventueel met een bolletje ijs als je deze taart als nagerecht wilt eten.
Recept van Mindyourfeed