Wist je dat, dat je van een brandnetel niet alleen de jonge topjes kunt eten, maar ook het groene (nog onrijpe) zaad?
Wees voorzichtig bij het plukken, ook de trosjes kunnen brandharen bevatten. Ris het nog groene zaad van de steeltjes en gebruik ze in de stamppot, hartige taart of kneed ze door het brooddeeg. Bij dit recept wordt het gebruikt in een bietenhummus. Ze vormen een gezonde aanvulling op het gerecht en de groene kleur geeft een mooi contrast met het roze rood van de hummus.
Ingrediënten
- 2 rode bieten, gekookt
- 1 potje kikkererwten
- 1 eetlepel tahin (sesampasta)
- 1 scheut olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel chiazaad
- 1 theelepel komijnpoeder
- Peper en zout
Bereidingswijze
– Snijd de bietjes in stukken en giet de kikkererwten af.
– Pel de knoflook en snijd het in stukjes.
– Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot het een smeuïge massa is. Laat de massa opstijven in de koelkast.
– Deze hummus is lekker op een blaadje witlof of als dip met stengels bleekselderij, wortel of paprika.
Door: Leah Groeneweg van Bloemenpad
Meer lezen?
> Anne Travel Foodie: Zoete aardappel taartjes
> MissDetox: Choco Coco Shake