Het best bewaarde geheim van Thailand
Laatst bijgewerkt op 1 mei 2018
Laatste update op 1 mei 2018
Khao soi is een romige, zoete en mild-pittige kokossoep, die zijn oorsprong vindt in noord-Thaise Chiang Mai. De noedels, kip en een gekookt ei zorgen ervoor dat het een complete maaltijdsoep is. Khao soi wordt traditioneel met eetstokjes en een Chinese lepel gegeten. Voor de meeste Nederlanders een uitdaging, maar eigenlijk een must om de echt authentieke khao soi te ervaren.
Wat heb je nodig om aan de slag te gaan?
- 1 zakje onoff spices! biologische kruidenpasta voor Thaise khao soi soep
- 1 blikje onoff spices! biologische Thaise kokosroom
- 2 kipdrumsticks
- 100 gram eiernoedels
- onoff spices! 100% natuurlijke Thaise vissaus
- palmsuiker
- 1 kleine rode ui in blokjes
- korianderblad
- rode peper in reepjes
En hoe maak je dat dan echt lekker?
- Maak de basis voor de khao soi soep door de kruidenpasta te verhitten in de kokosroom.
- Gaar de kip in ongeveer 20 minuten in de soep, op laag vuur met een deksel op de pan.
- Bereid de eiernoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Breng de soep op smaak met vissaus en palmsuiker.
- Doe de noedels in een kom en schenk de soep met de kip over de noedels.
- Garneer met rode ui, korianderblad en rode peper.
Tip van de Chef:
- Zorg dat de kip lekker gaar is en makkelijk van het bot loslaat.
- Serveer met vers limoensap.
- Een gekookt half ei in de soep erbij maakt het een complete
Op zoek naar meer inspiratie voor de Thaise keuken bij jou thuis?
Like de Facebook pagina van OnOff Spices!
En voor meer informatie over dit recept kijk je gewoon even op:
www.onoffspices.nl/biologische-thaise-khao-soi-soep