Sugarless kickstart met Matcha thee (recept!)

matcha poeder

Column Jennifer de Jong

Sinds vorig jaar is Matcha thee in New York een ware trend. In Japan lopen ze al een paar eeuwen vooruit op de Amerikanen, tenslotte zijn zij ook de ontdekkers van dit wonderbaarlijke superfood/medicijn.

Ook in Nederland deed de thee vorig jaar langzaam zijn intrede, maar 2016 wordt dan toch echt het jaar van de Matcha! Hoe kan het ook anders? Willen we allemaal niet een heerlijk gezond lijf, een heldere blik in onze ogen en vol energie door het leven gaan?

Goede voornemens zijn er natuurlijk om onszelf weer even alert te maken, dat het wel degelijk belangrijk is dat we aan onze lichaam en geest – en dus onze gezondheid denken. Werken van binnenuit blijkt toch vaak de enige en juiste methode om onder andere (chronische) kwaaltjes de das om te doen. Maar lukt dit ook met wat hulp van Matcha?
Als je het via Google opzoekt dan valt je mond bijna open van wat het allemaal met je lichaam zal doen. Het bezit therapeutische eigenschappen, een antibacteriële, antioxidante en anti-tumor-werking, is ontstekingsremmend en houdt veroudering tegen. ‘Matcha, Matcha, Matcha… We want!’

Koop je Matcha poeder, dan kun je dit in vele variaties verwerken in allerlei gerechten. In plaats van thee kun je het bijvoorbeeld ook in kokosyoghurt, smoothies, havermoutpap, cake, ijs etcetera doen. De smaak van Matcha is zacht, licht bitter en goed te verwerken.

matcha theeDaarom heb ik een heerlijke kickstart voor de dag gemaakt, aangezien je tot wel zes uur een natuurlijke energieboost krijg van Matcha.
Groetjes, Jennifer de Jong –  Sugarless

 

Matcha, kokos, banaan chiapudding

Benodigdheden:
staafmixer of blender

Ingrediënten:
400 ml kokosmelk
1 rijpe banaan
5 el water
1 el dadelstroop
3 tl Matcha poeder (goede kwaliteit)
5 tl chiazaadjes

Topping naar keuze:
Bovenstaande ingrediënten mengen (exclusief de chiazaadjes, ) met een staafmixer of in de blender. Dan de chiazaadjes erbij en dit handmatig roeren.
Zet dit afgedekt weg in de koelkast en na een uur roer je het mengsel weer even goed door. Laat dit een nacht in de koelkast staan en roer het nog even voor het slapen gaan door. ’s Ochtends heb je een heerlijke frisse, gezonde pudding. Top deze af met wat je wilt. Ik vind rauwe cacaonibs, plakjes banaan, medjooldadels, walnoten en geraspte kokos echt een gezonde traktatie. En jij?

recept jennifer matcha

Foto: aiya-america.com

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *