MissDetox: 2x een recept voor een power smoothie

detox

Black is back juice (foto hierboven)

Dit sapje heb ik gemaakt met de ‘vergeten groente’ palmkool, of zwarte kool zoals deze prachtige kool ook wel genoemd wordt. De bladeren van deze kool zijn zo donkergroen dat ze soms wel zwart lijken, vandaar de naam.
De palmkool is een zusje van de boerenkool en super gezond. Palmkool heeft de mooie eigenschap om het risico op kanker te verkleinen, vooral als je de kool rauw gebruikt. Ik vind deze kool om rauw te eten niet echt een succes, dus wat doe je dan?
Precies: even in de slow juicer of in de blender. 

Ingrediënten:
1 limoen ( schil verwijderen)
1/2 ananas
1/2 avocado
300 gram palmkool

Stop alles één voor één in je slowjuicer en dan heb je in een handomdraai een heerlijk (zwart) sapje.
Juice up!
* Je kunt dit recept in ook in de blender maken, maar dat moet je er nog wel wat water of kokoswater aan toevoegen.

 

detox


Recover Me Smoothie

Als je een pittige training hebt gedaan, is het belangrijk snel en goed te herstellen. Waarom? Door het sporten worden je spieren beetje beschadigd. Eiwitten bestaan uit aminozuren. Dit zijn bouwstoffen voor onze spieren. Het innemen van eiwitten na de training bevordert je herstel. Maar let wel op de kwaliteit eiwitten! In de meeste eiwitpoeders zit een hoop rotzooi: zoetstoffen, synthetische geur-  en smaakstoffen. Deze stoffen bevorderen je gezondheid niet!
 Je hebt tegenwoordig ook een ruime keus uit plantaardige eiwitten bijvoorbeeld: hennep, gekiemde bruine rijst of erwten.

Ingrediënten:
350 ml amandelmelk
1 el proteïne: wei, hennep, gekiemde bruine rijst of erwten
1 kop blauwe bessen
1 el hennepzaad
1 el goij-berries
1 banaan
1 el kokosrasp

Doe alle ingrediënten in de blender.
Mix-It-Up, Enjoy!

detoxOver mij, Miss Detox 
Klein beetje persoonlijker: ik run mijn eigen praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde. In mijn praktijk begeleid ik particulieren, groepen en geef ik regelmatig lezingen en workshops.
Miss Detox, mijn alterego staat voor schoon leven op een niet al te ingewikkelde manier. Hoe dan? Sap, smoothie, soep, sport (yoga), slapen, smeren (deo, créme). Het draait bij Miss Detox voornamelijk om toevoegen van lekkere en gezonde dingen. Mijn streven is zo energiek (fit) mogelijk door het leven gaan. Dat lukt niet altijd maar ik kom aardig in de buurt, ik ben er bijna. Deze manier van leven wil ik graag met jou delen. Ik geloof niet in diëten maar wel in anders eten. En dat betekent zeker niet dat je nooit meer een dikke pizza kan eten met een lekker glas wijn erbij. Je moet je immuunsysteem natuurlijk wel een beetje blijven prikkelen!

www.missdetox.nl

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *