Laatst bijgewerkt op 1 mei 2018
Laatste update op 1 mei 2018
Ingrediënten (4 personen)
- 400 gram kleine spruitjes
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui
- 3 eetlepels tamari
- 200 ml water
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm verse gemberwortel
- 8 gedroogde abrikozen
Bereiding spruitjes
- Maak de spruitjes schoon en halveer eventueel grote exemplaren.
- Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
- Snipper de rode ui, pers de teen knoflook en snijd de gember in kleine stukjes.
- Hak de abrikozen in kleine stukjes.
- Verwarm in een pan de olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en gember.
- Schep vervolgens de spruitjes erdoor en giet het water en tamari erbij. Smoor het geheel ongeveer 7 minuten.
- Voeg vervolgens de kastanjechampignons erbij en de abrikozen. Smoor het op een lage temperatuur nog 5 minuten.
- Serveer de spruitjes met de tahinsaus en wat quinoa of zilvervliesrijst.
Ingrediënten voor de tahinsaus
- 4 eetlepels tahin
- 200 ml water
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels tamari
- 1 teentje knoflook
- 3 cm verse gember
- 2 eetlepels appelazijn
Bereiding tahinsaus
- Pel en snipper het teentje knoflook.
- Hak de gember in kleine stukjes of rasp de gember.
- Fruit de knoflook en gember in de olijfolie.
- Voeg hierbij de tahin, tamari, water en appelazijn en meng het goed door elkaar.
- Met behulp van een staafmixer maak je er een extra gladde saus van.
Eet smakelijk!
Recept door: Krista Boots | Kookworkshops, natuurlijk voedingsadvies
Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.