Recept: Spruitjes met tahinsaus

Spruitjes

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2018

Laatste update op 1 mei 2018

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gram kleine spruitjes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels tamari
  • 200 ml water
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 8 gedroogde abrikozen

Bereiding spruitjes

  1. Maak de spruitjes schoon en halveer eventueel grote exemplaren.
  2. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
  3. Snipper de rode ui, pers de teen knoflook en snijd de gember in kleine stukjes.
  4. Hak de abrikozen in kleine stukjes.
  5. Verwarm in een pan de olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en gember.
  6. Schep vervolgens de spruitjes erdoor en giet het water en tamari erbij. Smoor het geheel ongeveer 7 minuten.
  7. Voeg vervolgens de kastanjechampignons erbij en de abrikozen. Smoor het op een lage temperatuur nog 5 minuten.
  8. Serveer de spruitjes met de tahinsaus en wat quinoa of zilvervliesrijst.

Ingrediënten voor de tahinsaus

  1. 4 eetlepels tahin
  2. 200 ml water
  3. 1 eetlepel olijfolie
  4. 2 eetlepels tamari
  5. 1 teentje knoflook
  6. 3 cm verse gember
  7. 2 eetlepels appelazijn

Bereiding tahinsaus

  1. Pel en snipper het teentje knoflook.
  2. Hak de gember in kleine stukjes of rasp de gember.
  3. Fruit de knoflook en gember in de olijfolie.
  4. Voeg hierbij de tahin, tamari, water en appelazijn en meng het goed door elkaar.
  5. Met behulp van een staafmixer maak je er een extra gladde saus van.

Eet smakelijk!

 

Spruitjes

Recept door: Krista Boots | Kookworkshops, natuurlijk voedingsadvies

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *