Witte rijst (hoeveelheid naar persoonlijke voorkeur)
6 lente-uitjes, dun gesneden
65 gram gesneden en gezouten pinda’s
5 gram verse munt
Limoen stukken
Wat moet je doen:
Plaats de tofu op een bakplaat en omring het met keukenpapier. Plaats vervolgens een paar keukenpapier boven op de tofu en druk zachtjes het vocht eruit. Verwijder vervolgens het papier en snij de tofu in plakken van ongeveer 2cm dik en plaats ze in een oven schaal.
Mix de jalapeño, soja saus, (bruine) suiker en gember in een kleine kom en giet het over de tofu. Schud de schaal zodat alle tofu wordt bedekt. Laat het intrekken voor minimaal 3o minuten.
Ondertussen stoom je de rijst tot het licht en zacht is.
Verwarm de plantaardige olie in een pan op matige warmte. Voeg de helft van de taugé toe en kook het zonder de taugé aan te raken, tot ze knapperig zijn (ongeveer 3 minuten).
Lepel de tofu over de rijst met de gebakken taugé, de rauwe taugé, lente-ui, pinda’s en munt en serveer het met de limoenstukken er naast.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok