Vegan recept: radicchio met geroosterde bieten

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 6 bieten, schoongemaakt
  • 5 eetlepels extra (virgin) olijfolie, los van elkaar
  • 2 koppen radicchio gesneden in grote stukken
  • 1 kopje granaatappelsap
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Een half kopje granaatappelzaad
  • Zeezout vlokken

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Bedek de bieten met een eetlepel olijfolie en plaats ze op een bedekte bakplaat. Voeg een beetje zout toe en laat het braden in de oven tot de huid verschroeit en de biet zelf tender is. Dit duur ongeveer 45 minuten.
  2. Tussendoor verwarm je 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de radicchio stukken op hun kant tot ze bruin zijn. Laat ze vervolgens afkoelen in een kom.
  3. Voeg het granaatappel sap toe aan de pan en kook het tot het dik en stroperig is. Voeg daarna de wijnazijn toe, even roeren en voeg zoet toe naar smaak.
  4. Scheur de bieten open, plaats ze in de kom en schep de dressing eroverheen. Decoreer met de granaatappelzaadjes, zeezout en drup de overgebleven olijfolie eroverheen.
  5. Eet smakelijk!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

> Zo blijf je op de hoogte van alle trends op het gebied van  healthy lifestyle!

> Maak je kans op mooie prijzen!

> Ontvang je recepten waarbij het water je in de mond loopt!

> Als nieuwsbrief abonnee krijg je super scherpe aanbiedingen van biologische producten!

Ontvang tijdelijk bij inschrijving het gratis vegan magazine cadeau!

 

U bent succesvol aangemeld.