Tomatensoep met nori en ei + heerlijke vegan wijn!

Deze heerlijke biologische Verdejo wijn is een super combinatie om te drinken bij een heerlijk kommetje tomatensoep met nori en ei!

De wijn is zoals je van een Verdejo verwacht; stuivend en tropisch met tonen van ananas, peer en meloen en in de smaak wederom peer in combinatie met groene appel en mandarijntjes. De tomatensoep is lekker fris, wat het een perfecte combinatie maakt met de frisse en levendige Verdejo wijn!

Tomatensoep met nori en ei in combinatie met biologische Verdejo van De Betere Wijn

Wat heb je nodig:

  • 1 l groentebouillon
  • 500 g trostomaten, ontveld en in blokjes (of 1 blik gepelde tomaten)
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 eetl sojasaus
  • 1 eetl sesamolie
  • 1 vel nori, in reepjes
  • 2 bosuitjes, in ringen

 

Wat moet je doen:

  1. Breng de bouillon aan de kook en roer er de blokjes tomaat door.
  2. Zet het vuur laag en giet er de geklopte eieren er rustig en al roerend door.
  3. Breng op smaak met sojasaus en sesamolie.
  4. Roer de reepjes nori door de soep en garneer met de bosuitjes.
  5. Serveer direct!

Dit recept komt uit Lekker Weten, het magazine van Ekoplaza.

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *