Vegan Recept – Flespompoen linguine met knapperige salie

Hier een heerlijk vegan recept met pompoen en salie voor de dagen dat het al vroeg donker wordt.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel fijn gesneden salie
  • 1 flespompoen gesneden in ongeveer anderhalve centimeter grote stukjes
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gesneden of geperst
  • 1/4e theelepel pepervlokken (of minder naar smaak)
  • 480 ml groentebouillon
  • 340 gram linguine of fettucine

Hoe je het bereidt:

  1. Warm de olijfolie op matige warmte. Wanneer de olie begint te flikkeren kan je de salie toevoegen en het goed schudden in de pan. Laat de salie een beetje knapperig worden voordat je het in een kleine schaal legt en er een beetje zout op strooit.
  2. Doe de pompoen, ui, knoflook en de pepervlokken in de pan met olie. Breng het vervolgens op smaak met peper en zout. Kook het geheel en roer af en toe tot de ui doorzichtig wordt (ongeveer 8 tot 10 minuutjes). Voeg dan het bouillon toe en breng het aan de kook. Verlaag daarna de warmte en laat het sudderen tot de pompoen zacht is en het vocht met de helft verminderd is (15 tot 20 minuten).
  3. Tussendoor breng je een grote pan met gezout water aan de kook en kook je de pasta tot het al dente is zoals aangegeven op de verpakking. Let op: bewaar een kopje met afgiet water voordat je het water weg gooit!
  4. Als de pompoen mix klaar is met koken kan je het van het vuur afhalen en rustig laten afkoelen. Giet het over in een blender en houd de pan gereed. Pureer de pompoenmix  tot het glad is en kruid het vervolgens met wat peper en zout om het op smaak te brengen.
  5. In een tweede pan combineer je de gepureerde pompoenmix met de pasta en 1/4e kop van het pasta water. Kook dit al roerend op medium warmte. Voeg geleidelijk pasta water toe wanneer nodig tot het volledig gecoat is.
  6. Serveer de pasta in een schaal met de knapperige salie bovenop.
  7. Eet smakelijk!

 

Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *