Recept: Gestoofde paardenbloemwortel

Met de wortels van de paardenbloem kun je heerlijke gerechten maken. Het is even werk, maar de beloning is groot. Graaf een bos paardenbloemwortels op, was ze en snijd de zwarte buitenkant er af. Roerbak, stoof of kook ze daarna en je hebt een culinaire verrassing op je bord. Een beetje bitter, een beetje zoet, en zomaar van achter uit je tuin!

Ze smaken heel goed in combinatie met tamme kastanjes, dan heb je je herfstmaal compleet.

Ingrediënten

  • 1 bos paardenbloemwortel
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel fijn gesneden duizendblad (of tijm dat is ook lekker)
  • Scheut olijfolie
  • Peper en zout

paardenbloemen

Bereidingswijze
– Maak de paardenbloemwortels  schoon, snijd de zwarte buitenkant er af en snijd ze in 5 cm grote stukken.

– Pel en snipper de ui en snijd de tomaten in stukjes.

– Verhit de olie in een hapjespan, fruit de ui goudbruin. Voeg dan de tomaten, de paardenbloemwortel, een scheutje water en het kruid toe. Zet het vuur laag en laat, onder af en toe roeren, in ongeveer 15 minuten gaar worden.

– Breng op smaak met peper en zout.

En smullen maar!

Door: Leah Groeneweg van Bloemenpad

Meer lezen?
> MissDetox: Recovery Smoothie
> Duurzaam eten? Eerst even van dat keurmerkinfuus af!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.