Janna's healthy Meal
Laatst bijgewerkt op 1 mei 2018
Laatste update op 1 mei 2018
Mijn naam is Janna Verhorst, student aan de Hogeschool Van Amsterdam, en dol op lekker eten. Helaas ben ik als student vaak druk, en heb daarom niet altijd genoeg tijd om gezond te koken. Daarnaast vind ik gezond eten ook niet altijd even lekker. Om deze redenen ben ik opzoek gegaan naar recepten die gezond, makkelijk en naar mijn mening vooral lekker zijn. Deze recepten wil ik graag met jullie delen en daarom post ik iedere maandag om 17:00 een video.
De tomatensoep die ik vandaag heb gemaakt is super makkelijk om te maken, en de dag erna nog lekkerder! Gevuld met groenten, die je in het eindresultaat niet meer proeft. Bovendien zit er Balsamico siroop in, die ervoor zorgt dat de soep een verrassende smaak krijgt.
https://youtu.be/4zP0jBRMnEc
bereidingstijd (ongeveer) 30 minuten
6 personen
Ingrediënten:
- 8/10 tomaten
- 1 zoete ui
- 1 (punt) paprika
- 1 winterpeen, of ongeveer 3 kleine wortels
- 1 theelepel Italiaanse kruidenmix
- 750 ml water
- mespuntje suiker
- 2 tenen knoflook
- 2 runderbouillonblokjes
- scheutje balsamicosiroop
- olijfolie
- peper, zout
Hoe bereid ik de tomatensoep?
- Versnipper de ui, paprika en wortel.
- Doe een scheut olie in de pan, en fruit daarna de gesneden groenten aan.
- Voeg de kruiden en een scheutje balsamico siroop aan de groenten toe.
- Roer de groenten goed door, en doe daarna de tomatenpuree en versnipperde knoflook in de pan.
- Snij de tomaten in 4en of in 8en, en laat dit even mee garen in de pan.
- Vervolgens doe je het water in de pan, met wat peper/zout en de runderbouillonblokjes. (niet teveel zout, omdat de bouillonblokjes ook vrij zout zijn)
- Laat dit ongeveer 15 minuten gaar koken
- Zodra alles goed gegaard is, begin je de soep te pureren.Wanneer de soep eenmaal goed glad gepureerd is, voeg je er nog een beetje suiker en waar nodig wat zout/peper aan toe.
De balsamicosiroop zorgt ervoor dat de tomatensmaak er beter uitkomt, daarnaast brengt het een lekker zuurtje aan.
Tip: Snij de tomaten in 8en zodat de soep de tomaten eerder gaar worden, en je eerder kan pureren.
Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.