Vegan: kokosnoot curry

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2018

Laatste update op 1 mei 2018

Vandaag brengen we een bezoek aan de Indische keuken, en wat is er nou nog meer iconisch voor Indisch eten dan curry? Daarom hebben we een recept voor een lekker pittige curry met kokosmelk. Heerlijk, makkelijk en snel te maken.

Ingrediënten die je nodig hebt:

  • 1 eetlepel kokos,- of olijfolie
  • 1 kleine ui gesneden in blokjes
  • 4 teentjes knoflook, fijn gesneden of geperst
  • 1 eetlepel vers geschraapte gember
  • 50 gram broccoli roosjes (of groene paprika), in blokjes
  • 70 gram wortel, gesneden in blokjes
  • 50 gram tomaten, gesneden in blokjes
  • 30 gram peultjes, losjes gesneden
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 800 ml lichte kokosmelk
  • 250 ml groentebouillon
  • 170 gram witte quinoa (gewassen en gezeefd)

Hoe je het bereidt:

  1. Begin met het het wassen van de quinoa en doe het vervolgens in een koekenpan op medium warmte en bak het voor 3 minuten. Voeg 400 ml kokosmelk en een halve kop water toe. Breng het aan de kook en verlaag  daarna de warmte om het te laten sudderen. Doe er vervolgens een deksel op en laat het 15 minuten doorsudderen tot de quinoa licht en zacht is en het vocht is geabsorbeerd.
  2. Tussendoor verhit je een grote koekenpan of pot tot medium warmte met de kokosolie. Voeg de ui, knoflook, gember, wortel en broccoli samen met een beetje zout en peper toe. Kook, al roerend, tot het zacht wordt (ongeveer 5 minuten).
  3. Voeg de currypoeder, groentebouillon en kokosmelk en nog wat zout en peper toe aan de pan met ui, knoflook, gember, wortel en broccoli. Blijf roeren en laat het sudderen. Verlaag de hitte en laat het koken voor 10 tot 15 minuten
  4. Voeg de peultjes en tomaten toe tijdens de laatste 5 minuten.
  5. Proef en pas de kruiden aan naar smaak. Voeg in ieder geval een beetje zout toe.
  6. Plaats een bergje quinoa in de kom en giet de soep er rusting omheen tot de kom vol is.
  7. Eet smakelijk!

Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *