Recept: Omelet met paardenbloemblad

In de nazomer en herfst kun je veel jong en fris paardenbloemblad vinden. Het is bitter van smaak, maar je kunt het goed combineren met iets zoets of romigs. De bitterheid wordt dan milder en je krijgt een heerlijke combinatie van smaken. Het is zeker de moeite waard om je smaakpapillen aan bittere smaken te laten wennen. Ik gebruik hiervoor vaak appel, dadel, geitenkaas of walnoten. In dit recept zijn het de eieren die de bitterheid verzachten.

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 1 ui
  • 1 bos fris paardenbloemblad
  • 5 zongedroogde tomaten (in olie) Scheut olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

– Kluts de eieren in een kom.
– Pel en snipper de ui en snijd het paardenbloemblad en de zongedroogde tomaten in stukjes.
– Voeg alle ingrediënten toe aan de eieren.
– Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui hierin.
– Schenk het eimengsel er over en bak langzaam tot de onderkant goudbruin is.
– Keer de omelet om (gebruik eventueel een bord om het te keren) en bak ook de andere kant mooi bruin van kleur.

Door: Leah Groeneweg van Bloemenpad

Meer lezen?
> Recept: Gestoofde paardenbloemwortel
> De Hippe Vegetariër: 10 weetjes over suiker

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.