Recept: Smalle weegbreesoep

Het blad van smalle weegbree kan na de bloei vrij bitter zijn, maar verwerkt in een gerecht is het nog heel smakelijk. Pluk zo jong mogelijke blaadjes, deze zijn het meest mals. In plaats van bouillon kan je Keltisch zeezout gebruiken. Als je lavas, duizendblad, witte dovenetel of een ander kruid toevoegt krijg je soep een heerlijk volle smaak. De pure smaken van de ingrediënten komen dan veel beter tot zijn recht dan wanneer je bouillon gebruikt. 

hieronder vind je een recept voor een heerlijke smalle weegbreesoep

Ingrediënten

  • 1 grote bos smalle weegbree
  • 1 ui
  • Halve knolselderij, geschild
  • 3 aardappels
  • Klein takje lavas
  • 1 liter water
  • Scheut olijfolie
  • Keltisch zeezout
  • peper

Bereidingswijze

– Pel en snipper de ui en snijd de knolselderij, aardappels en weegbree in stukjes.
– Verhit de olijfolie in een soeppan.
– Fruit de ui een paar minuten en bak daarna de aardappel en knolselderij even mee.
– Doe het water, de lavas, zout en peper in de pan en breng aan de kook.
– Draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
– Voeg dan de weegbree toe en laat nog 5 minuten mee garen.
– Pureer de soep met een staafmixer tot het een gladde romige soep is.
– Voeg eventueel nog meer water toe en breng verder op smaak met zout en peper.

En smullen maar!

Door: Leah Groeneweg van Bloemenpad

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.