Recepten: De 4 lekkerste vleesvervangers

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2018

Laatste update op 1 mei 2018

Een aantal maanden geleden heb ik de stap genomen om voortaan als vegetariër door het leven te gaan. Het heeft lang geduurd voordat ik deze stap durfde te zetten, ik was namelijk bang om veel van mijn favorieten gerechten niet meer te kunnen eten. Gelukkig ben ik erachter gekomen dat er zoveel variatie is in het aanbod van vleesvervangers, dat er eigenlijk voor elk wat wils is. Zo ook voor mij en ik kan je vertellen dat de eerste maanden als vegetariër mij gemakkelijk afgingen. Er zijn dan ook zo veel lekkere vleesvervangers! Graag deel ik met jullie mijn favorieten van dit moment en deze zijn vrijwel allemaal niet van echt vlees te onderscheiden;


1 Kip-Shoarma

Wat ik zo lekker vind aan de Kip-Shoarma is dat deze naar echte shoarma smaakt. Voordat ik vegetarisch werd, at ik dit het liefst iedere zaterdagavond. Erg enthousiast werd ik dus bij het ontdekken van de vegetarische vleesvervanger variant.

Try: Salade Marrakesh met Kip-Shoarma Vleesvervangers
Kook quinoa en linzen gaar en laat ze vervolgens goed uitlekken. Bak een wortel gaar in een beetje olie. Voeg deze ingrediënten bij elkaar en voorzie ze van een dressing. Bak de Shoarma knapperig en roer deze door de salade heen. Serveer bijvoorbeeld met brood.

Het hele recept zien? Kijk dan op www.devegetarischeslager.nl

 

2 Falafel Spinazie

Vleesvervangers Gek ben ik op de falafel spinazie. Door toevoeging van  de spinazie vind ik ze net iets lekkerder dan de standaard falafel. Ik eet ze het liefst in een pitabroodje, maar ook in wraps vind ik ze erg lekker. 

Probeer ook eens: Falafel Salade 
Probeer de falafels eens door een couscous salade met zoete aardappel, komkommer, spinazie en humus  als dressing.

Het hele recept zien? Kijk dan op www.eatrunlove.nl

Lees ook: De vijf beste landen voor een vegetariër

3 Plantaardige kipstukcjes


Omdat ik gek ben op rijstgerechten zijn de kipstukjes een ideaal vleesvervanger alternatief om met roerbakgroenten, een lekker sausje en rijst te eten.

Tip: Kipstukcjes in currysausVleesvervangers
Bereid de kipstukcjes zoals aangegeven staat op de verpakking. Haal de kipstukcjes uit de pan en houdt ze warm. Roerbak je groenten naar keuze en voeg na enkele minuten de curry toe, bak deze mee en meng de kokosroom erdoor. Schep de Plantaardige Kipstukcjes terug in de saus en je curry is klaar.

Het hele recept zien? Kijk dan op www.vivera.com

 

4 Gerookte speckjes

De gerookte speckjes zijn haast niet van echt te onderscheiden. Ik eet deze regelmatig door bijvoorbeeld de spaghetti carbonara of in een boerenomelet.

Recept idee: Flammkuchen met rode ui en Gerookte Speckjes 

Vleesvervangers

Rol je deeg uit over een bakplaat. Roer crème fraîche, zure room en een mespuntje nootmuskaat door elkaar en smeer dit uit over het deeg. Snijd de uien in stukjes en verdeel deze samen met de Gerookte Speckjes over het mengsel heen. Vervolgens doe je de flammkuchen ongeveer 15 min in de oven.

Het hele recept zien? Kijk dan op www.devegetarischeslager.nl

 

 

Meer inspiratie voor je maaltijd?
>Recept én winactie: Warme hummus, pittige aubergine & ei
>De Hippe Vegetariër: top 5 vegan diner recepten
>Recept: Linzenburger met zelfgemaakte mosterdsaus

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *