Laatst bijgewerkt op 1 mei 2018
Laatste update op 1 mei 2018
Socca is een soort pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel en komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Ik vind socca heerlijk als lunchgerecht samen met gestoofde seizoensgroenten. Je kunt naar hartenlust variëren door er kruiden of andere smaakmakers aan het socca beslag toe te voegen. Een van de smaakmakers die je kunt gebruiken is witte dovenetel. Het is een aromatische eetbare wilde plant, die je zowel rauw als gekookt kan eten.
Hieronder heb ik voor jullie het recept van Socca met witte dovenetel:
Ingrediënten
- 200 gram kikkererwtenmeel
- Water
- Scheut olijfolie
- Flinke hand vol witte dovenetel
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
– Snijd de dovenetel fijn.
– Maak een dik pannenkoekbeslag van kikkererwtenmeel, water, een scheut olijfolie en een snuf zout.
– Roer de dovenetel door het beslag en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.
– Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan.
– Schenk een soeplepel beslag in de pan en bak een paar minuten, tot de onderkant goudbruin is.
– Keer de socca om en bak de andere kant goudbruin.
Door: Leah Groeneweg van Bloemenpad
Meer lezen?
> Gestoofde paardenbloemwortel
> MissDetox: Recovery Smoothie