Vegan recept: lekker dineren met burrito’s!

Bereidingstijd: 30 minuten

Wat heb je nodig (2 personen):

  • 140 gram witte rijst
  • 1/4e eetlepel zeezout
  • Anderhalve limoen (vers geperst)
  • 15 gram korriander
  • 4 kleine rode aardappelen
  • ½ rode ui (e55G)
  • 30ml olijfolie
  • 150 gram zwarte bonen
  • ¼ eetlepel gemalen komijn, knoflook poeder en chili poeder
  • ¼ avocado
  • 100 gram paarse sla/ijsbergsla
  • 1 jalapeno
  • Grote vegan bloem tortilla’s
  • Salsa naar keuze

Hoe maak je het

  1. Breng de rijst aan de kook in een pan met een beetje zout, als het kookt verlaag de warmte en laat het sudderen voor 15-20 minuten tot al het water geabsorbeerd is door de rijst en het zacht en pluizig is.
  2. Als de rijst kookt, verwarm een koekenpan op matige warmte. Snij de aardappelen in eetbare stukken en de uien in ringen.
  3. Wanneer de koekenpan warm is, voeg olijfolie toe en bedek de hele pan. Plaats de aardappelen aan één kant en de uien aan de andere kant. Voeg zout en peper toe voor smaak en bedek de pan. Laat het koken voor  4-5 minuten. Schud de aardappelen regelmatig voor een egale bruining.
  4. Plaats de bonen in een aparte kleine pan op het vuur. Kruid het met de komijn, knoflook en chili poeder en laat het langzaam sudderen op lage warmte.
  5. Voeg avocado en het sap van de hele limoen samen en voeg het vervolgens samen met de sla en jalapeno. Maak op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de halve limoen en de koriander toe aan de rijst en schud het om het geheel te mengen.
  7. Stoom de tortilla’s door ze in een vochtige handboek te doen en ze in de magnetron voor 30 seconden óf in de oven voor 1-2 minuten te leggen.
  8. Vul de burrito’s op een volgorde naar keuze, rol ze op en serveer ze met overgebleven aardappelen, bonen en rijst er naast.

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.