Sushi met quinoa

Janna's Healthy Meal

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2018

Laatste update op 1 mei 2018

Vandaag maak ik een gezonde variant van sushi met quinoa. Quinoa bevat namelijk minder koolhydraten en calorieën dan gewone sushi rijst. Daarnaast is het ook nog eens sneller gaar!

bereidingstijd (ongeveer) 25-30 minuten (+ 15 minuten gaar tijd) 

4-5 personen

Ingrediënten voor deze maaltijd:

De Komkommersalade: 

  • halve komkommer
  • grote scheut rijstazijn
  • grote scheut rijstwijn (mirin seasoning)
  • eetlepel honing
  • scheutje soja saus
  • scheutje citroen Olie

Quinoa sushi:

  • 200 quinoa
  • 1-2 komkommer
  • 1 bosui
  • 1 avocado
  • 10 surimi sticks
  • 1 el rijstazijn
  • 5 nori vellen
  • 500 ml water

extra:  sushi bamboo, zeef, dunschiller. 

Hoe bereid ik deze maaltijd?

De komkommersalade:

  1. Schil de komkommer in dunne plakjes en leg ze in een kom.
  2. Doe de rijstwijn, rijstazijn, honing, soja saus en citroenolie bij de komkommer. Roer het goed door elkaar heen en laat de dressing even intrekken.

De quinoa sushi:

  1. Spoel de quinoa goed af in een zeef, en doe het daarna in een pan op hoog vuur samen met 500 ml water.
  2. Breng de quinoa aan de kook, en laat het ongeveer 8 minuten gaar koken tot dat al het vocht verdwenen is.
  3. Snij in de tussentijd de komkommer, avocado en bosui in lange stukken. Zorg ervoor dat je bij de komkommer de zaadlijsten eruit haalt.
  4. Zodra de quinoa gaar is meng je de rijstazijn er doorheen e n laat je het afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Leg een nori vel op het sushi matje en verdeel de quinoa erover, zorg ervoor dat je bij het einde van je vel een rand van ongeveer 2 cm. overhoud.
  6. Plaats vervolgens de groenten en krap naast elkaar op de quinoa, en rol vervolgens de nori vel tot een sushi rol.  Maak het randje dat je overgelaten heb een beetje vochtig zodat het goed blijft plakken tijdens het rollen.
  7. Snij als laatste de sushi rol in kleine stukjes, zorg ervoor dat je een vochtig mes gebruikt zodat je makkelijker kan snijden.

Mijn naam is Janna Verhorst, student aan de Hogeschool Van Amsterdam, en dol op lekker eten. Helaas ben ik als student vaak druk, en heb daarom niet altijd genoeg tijd om gezond te koken. Daarnaast vind ik gezond eten ook niet altijd even lekker. Om deze redenen ben ik op zoek gegaan naar recepten die gezond, makkelijk en naar mijn mening vooral lekker zijn. Deze recepten wil ik graag met jullie delen en daarom post ik iedere maandag om 17:00 een video.

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *