Bijzondere fietstocht Oranje Fonds


Deelnemers aan Oranje Fonds Fietsfeest met korting naar Paleis Het Loo.

Op zaterdag 27 april organiseert het Oranje Fonds een bijzondere sponsorfietstocht in en rondom Apeldoorn. De oude Oranjeroute wordt hiervoor weer in ere hersteld. Alle deelnemers laten zich sponsoren voor minimaal €19,=. De bij elkaar gefietste opbrengst besteedt het Oranje Fonds voor 100% aan sociale initiatieven.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, legt uit: “In het Koninkrijk helpen wij vrijwilligers en professionals om jaarlijks zo’n 8.000 sociale initiatieven te realiseren met geld, kennis en contacten. Maar daar hebben we wel de hulp van anderen bij nodig. Wij zijn dan ook verheugd met de inzet van onze partners op deze feestelijke dag. Tijdschriften Margriet en Vorsten Royale roepen hun lezeressen op om mee te fietsen, de ANWB herstelt speciaal de Oranjeroute weer en Paleis Het Loos is een prachtige start- en finishlocatie. Makro zorgt voor de inwendige mens. Samen met alle fietsers zorgen we zo voor minder eenzaamheid in ons land. We hopen dan ook dat veel mensen met ons meefietsen op de 27e. Het belooft een bijzondere dag te worden op de verjaardag van de Prins van Oranje, die samen met Prinses Máxima ons beschermpaar vormt, én de toekomstige Koningsdag.”
fietstocht Oranje Fonds
Deelnemers aan de fietstocht kunnen tegen een tarief van €5,- (normaal €14,50) ook Paleis het Loo bezoeken op 27 april, inclusief de tentoonstelling ‘Beeld van Beatrix’. Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van koningin Beatrix in januari jl heeft de NOS een oproep gedaan een ‘Beeld van Beatrix’ in te sturen. De respons was overweldigend; meer dan 2200 mensen zonden een kunstwerk in. De tentoonstelling toont een selectie van de 68 mooiste of meest bijzondere werken die zijn geselecteerd door een vakkundige jury, bestaande uit ontwerper en kunstkenner Jan des Bouvrie, NOS-presentator en fotograaf Sacha de Boer en conservator van Paleis Het Loo Marieke Spliethoff. De werken zijn zeer uiteenlopend van vorm en materiaal; niet alleen schilderijen in olie- of acrylverf, tekeningen en foto’s, maar ook sculpturen in brons, klei of steen, mozaïeken van glas en bijzondere materialen als sloophout, koffiecupjes, eurocenten en postzegels. Bezoekers van de expositie kunnen hun stem uitbrengen voor het werk dat volgens hen de Publieksprijs verdient. Daarnaast worden zeven werken getoond van bekende kunstenaars als Andy Warhol en Ans Markus.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *