Byron Katie in juni in Nederland

Met vier vragen die je leven kunnen veranderen.

The Work van Byron Katie is een manier om de gedachten, die alle angst en lijden in de wereld veroorzaken, te identificeren en te onderzoeken. Het is een manier om vrede in jezelf en met de wereld te vinden. Ouderen, jongeren, zieke en gezonde mensen, mensen met en zonder opleiding—iedereen met een open geest kan The Work doen.

Byron Kathleen Reid werd ernstig depressief toen zij in de dertig was. Gedurende een periode van tien jaar nam haar depressie alsmaar toe en Katie (zoals zij genoemd wordt) was bijna twee jaar nauwelijks in staat haar bed te verlaten, geobsedeerd door zelfmoord. Toen, op een morgen, vanuit de diepste wanhoop, kreeg ze een levensveranderend inzicht. Katie zag dat ze leed wanneer ze geloofde dat iets anders zou moeten zijn dan het is. (‘Mijn man zou meer van me moeten houden’, ‘Mijn kinderen zouden mij moeten waarderen’) en dat ze vrede voelde als ze deze gedachten niet geloofde. Ze besefte dat de oorzaak van haar depressie niet lag in de wereld om haar heen maar in wat zij geloofde over de wereld om haar heen.

In een flits van helder inzicht zag Katie dat onze poging om geluk te vinden andersom werkte—in plaats van hopeloos te proberen de wereld aan te passen aan onze gedachten over hoe het ‘zou moeten’ zijn, kunnen we deze gedachten onderzoeken. En door de realiteit te aanvaarden zoals deze is kunnen we een onvoorstelbare vrijheid en vrede ervaren. Katie ontwikkelde een simpele doch krachtige methode van onderzoek, The Work genaamd, die deze transformatie praktisch toepasbaar maakt.

Workshop
Katie zal The Work doen met wie dat wil en je kunt dan (innerlijk) meedoen. Zo kun je The Work zelf ervaren. Maak dit simpele en bevrijdende proces mee op: zaterdag 23 juni, 19.00 tot 21.00 u. (€ 20,00) & zondag 24 juni, 10.00 tot 17.00 u. (€ 80,00). Reserveren vooraf is NIET mogelijk. Betaling bij binnenkomst. Deur open: één uur voor aanvang.  Locatie: Montessori College Oost, Polderweg 3, 1093 KL Amsterdam. (betaald parkeren!)

Nadere informatie: m.bonarius@planet.nl . Alles over The Work en evenementen met Katie kun je vinden op: www.thework.com/nederlands .

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *