Deze celebs strijden voor een betere wereld

Deze celebs strijden voor een betere wereld

Ze werden bekend als zanger, acteur, model of op een andere manier en gebruiken hun bekendheid voor de goede zaak: een beter milieu en meer dierenwelzijn. Een nobel streven, waar het misschien voor de hand ligt om naam en faam op een andere manier uit te buiten. Een lijstje met inspirerende voorbeelden.

Leonardo DiCaprio foundation

Goed, wij gewone mensen kunnen ook veel doen om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Minder of helemaal geen vlees eten, verschillende soorten groene energie vergelijken (en natuurlijk aanschaffen), wat vaker de fiets pakken in plaats van de auto. Leonardo DiCaprio had wat meer mogelijkheden en richtte de Leonardo DiCaprio Foundation op: een stichting die zich inzet voor het welzijn en de bescherming van het leven op aarde.

Pamela Anderson, PETA en haar Pammies

Baywatch-babe Pamela Anderson zet zich al sinds de jaren ’90 in als ambassadrice voor PETA. Dit deed ze onder andere door haar eigen lichaam in te zetten: er werd een foto gemaakt van Pam, die met een stift al haar lichaamsdelen had gemarkeerd als stukken vlees, om zo de consument bewust te maken van zijn vleesconsumptie. En van het feit dat we heel veel gemeen hebben met dieren. Ook introduceerde de blonde actrice/fotomodel de Pammies: veganistische laarzen. Ben je trouwens op zoek naar meer diervriendelijke kleding? Kijk dan hier.

Sting en het regenwoud

Veel mensen beseffen niet dat bomen meer functies hebben dan alleen groen en mooi zijn. Ze geven zuurstof af en huisvesten vele bijzondere diersoorten. Sting beseft dat al langer en is daarom al decennialang activist die het kappen van de regenwouden bestrijdt. Misschien is zijn werk voor het goede doel (hij werkte onder andere mee aan Live Aid en Songs For Tibet) wel even bekend als zijn muziek, die hij zowel solo als met The Police maakte. Sting is overigens ook wijnboer in Toscane, nabij Florence.

Sting en het regenwoud

Familie McCartney: dierenrechtenactivisten

Stella McCartney is een fervent antibont-activiste en steekt dat gelukkig niet onder stoelen of banken. Onlangs liet ze haar modellen op de catwalk in Parijs aantreden in pluchen dierenpakken, om aandacht te genereren voor het feit dat leer, veer of vacht nu echt uit den boze is. Ook maakt ze kleding van paddenstoelen en andere alternatieve, innovatieve materialen om aan te tonen dat er geen dieren hoeven te boeten voor de menselijke verspillingsdrift. It’s all in the family, want haar moeder Linda is producent van vega-producten en -kookboeken en voorvechtster van het vegetarisme in het algemeen. En vader Paul, de bekendste van het stel, is fulltime vegetariër en eveneens dierenrechtenactivist.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *