Doutzen Kroes in nieuwe TV-spot dance4life

Dance4life inspireert jongeren om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen.

Vanaf 12 juni is de nieuwe commercial van dance4life te zien met Doutzen Kroes in de hoofdrol. De tv-commercial is onderdeel van de campagne MIJN verhaal, waarin jongeren van over de hele wereld hun persoonlijke verhaal vertellen. Doutzen Kroes spreekt namens jongeren die dit niet kunnen of niet durven, meestal vanwege vooroordelen in hun directe omgeving.

Doutzen Kroes TV-spot

Aanvankelijk zou Doutzen helemaal niet aan deze commercial meedoen. Een meisje met hiv zou haar persoonlijke verhaal vertellen maar die moest zich op het laatste moment terugtrekken. Haar directe omgeving wilde niet dat zij met haar verhaal naar buiten ging. Dit voorval benadrukt de noodzaak van de campagne, vond ook dance4life-ambassadeur Doutzen Kroes; in 2012 kan in Nederland nog steeds niet vrij gepraat worden over hiv. Daarom bood ze zelf aan om te spreken namens jongeren die dat zelf niet kunnen vanwege taboes en vooroordelen in hun omgeving. Het 27-jarige model was direct overtuigd van de noodzaak en twijfelde geen moment om de rol over te nemen.

Doutzen Kroes TV-spot

Doutzen Kroes over haar rol in de commercial: “Het maakt me zo boos dat er in Nederland nog zo veel taboes bestaan! Dat meisje had hier haar verhaal moeten doen, niet ik! Maar schijnbaar zijn we in Nederland dus toch nog niet zo tolerant. Ik vind dat deze verhalen gehoord moeten worden en daarom vertel ik het nu.”MIJN verhaal
Met de campagne MIJN verhaal wil dance4life seks bespreekbaar maken. Dat dit ook in Nederland nog steeds relevant is blijkt uit het feit dat ook in dit land nog veel vooroordelen bestaan waardoor jongeren niet vrijuit durven te spreken over seksualiteit. In de campagne MIJN verhaal staan de verhalen van jongeren van over de hele wereld centraal. De verhalen zijn te lezen op www.dance4life.nl/mijnverhaal.

Doutzen Kroes & dance4life
Sinds 2009 is Doutzen Kroes ambassadeur van dance4life. In dat jaar bezocht zij projecten van dance4life in Tanzania. De foto’s van deze reis werden naderhand geveild. In 2011 gaf het model het startsein voor dance4life USA tijdens een bezoek aan een school in een achterstandswijk in Philadelphia. In september 2012 zal Doutzen Kroes projecten van dance4life in Thailand bezoeken.

dance4life
Nog elke dag raken ruim 7.000 mensen geïnfecteerd met hiv, waarvan de helft jonger is dan 25 jaar. dance4life inspireert jongeren om de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. dance4life geeft jongeren de juiste informatie over seks, hiv en aids en leert hen vaardigheden, zodat zij weten hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in bijna 30 landen verspreid over 5 continenten.

www.dance4life.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *