Duurzaam consumeren kun je leren

Eindconferentie voor studenten door o.a. Hivos en CREM.

Op vrijdag 22 juni vindt de eindconferentie van het project ‘Duurzaam consumeren: ook dat kun je leren’ plaats in Felix Meritis. Dit project heeft als doelstelling studenten bewuster te maken van hun koop- en eetgedrag. Tijdens de eindconferentie presenteren zo’n 36 studenten hun ervaringen en campagneplannen. De dag wordt gehost door stand-up comedy gezelschap Boom Chicago.

Initiatiefnemers zijn Felix Meritis, Hivos, Diversion en CREM. De studenten die deelnemen komen van Saxion Enschede, Groenhorst College Ede, HAS Den Bosch en Hogeschool van Amsterdam. Dit project wordt uitgevoerd met financiële ondersteuning uit de Subsidiefaciliteit voor Burgerschap & Ontwikkelingssamenwerking (SBOS) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

duurzaam consumeren

Campagneplannen
De campagneplannen van de studenten zijn erg divers. Zo wil een groep studenten bekendheid genereren voor de Blaarkopkoe, een Nederlandse koe waarmee vlees en melk op duurzamere wijze worden geproduceerd. Een andere groep heeft een lesprogramma over duurzaamheid ontwikkeld voor VMBO klassen. Weer een andere groep heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke biologische productie van frisdrank. Duurzaam Consumeren is bovendien een samenwerking aangegaan met FoodGuerrilla van NCDO. Dit project verbindt bestaande initiatieven rond gezond, eerlijk en duurzaam voedsel en ondersteunt bij het voeren van effectieve communicatiecampagnes. Een aantal studenten zal na de eindconferentie hun campagne voortzetten als onderdeel van FoodGuerrilla.

foodguerrillaDuurzaam consumeren

Duurzaam Consumeren: ook dat kun je leren
‘Duurzaam Consumeren: ook dat kun je leren’ koppelt studenten van verschillende opleidingen (MBO, HBO en WO) aan bedrijven en maatschappelijke organisaties. Afgelopen semester gingen de studenten bij verschillende bedrijven langs zoals Verstegen Spices & Sauces, Kruidenier en Tony’s Chocolonely. Ze voerden via Hivos Skype-gesprekken met boeren over de hele wereld om er achter te komen waar de uitdagingen in de productieketen liggen en hoe we in de toekomst meer duurzame productie en consumptie kunnen bewerkstelligen.

De eindconferentie van het project is op vrijdag 22 juni 2012 van 13.30 tot 15.15 uur (met borrel tot 16.00 uur) in Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam. Tel: 020- 62 62 321.

Felix Meritis
Felix Meritis is een onafhankelijk Europees centrum voor kunst, cultuur en wetenschap en een
(inter)nationale ontmoetingsplaats in hartje Amsterdam, met als motto Connecting Cultures.
Felix Meritis is een platform voor vrijheid van meningsvorming en een internationale ontmoetingsplaats voor kunstenaars, wetenschappers, culturele ondernemers, politici, professionals en anderen die zich verbonden voelen met kernwaarden als vrijheid en democratie binnen een pluriforme samenleving. www.felix.meritis.nl

Felix Meritis

CREM
CREM is een bureau voor duurzame ontwikkeling met aandacht voor mens, milieu en economie. Ze adviseert, onderzoekt en faciliteert diverse processen die bijdragen aan duurzaamheid op internationaal, nationaal en lokaal niveau. Sinds de oprichting in 1989 heeft CREM zich ontwikkeld als expert op het gebied van MVO en ketenbeheer, biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen, lokale duurzame ontwikkeling en afvalmanagement. www.crem.nl

Diversion
Diversion is een projectbureau voor maatschappelijk innovatie en richt zich vooral op ontwikkeling en uitvoering van (onderwijs-)projecten, organisatie van evenementen, strategie en beleidsadvies aan bedrijven en overheden, sociaalwetenschappelijk onderzoek, en het verzorgen van diverse trainingen. www.diversion.nl

Hivos
Hivos is een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie die strijdt tegen armoede, onderdrukking en discriminatie. Dat doet Hivos door mensen te steunen die zélf hun toekomst willen bepalen en zélf in actie komen om hun situatie te verbeteren. www.hivos.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.