Een duurzaam kerstpakket: daar kies je voor!

Duurzame kerst (banner)

De vraag naar duurzame, verantwoorde producten stijgt, ook in een periode waarin we traditioneel veel consumeren: Kerst. Een duurzaam kerstpakket is dan een slimme, schone en sociale keuze. Zeker in een tijd waarin grondstoffen schaars en energie prijzen hoog zijn. Alleen: hoe kies je nu een duurzaam kerstpakket waar jouw medewerkers blij van worden?

Waarom duurzame kerstpakketten?

De reden om voor een duurzaam kerstpakket te kiezen kan heel persoonlijk zijn. Misschien wil je gaan voor een biologische en duurzame keuze. Zo bevat een duurzaam kerstpakket van Fitbox producten die op een verantwoorde manier zijn gemaakt. Doordat je een pakket zelf kunt samenstellen, weet je dat je altijd kiest voor duurzame cadeaus van hoogwaardige, lang bruikbare materialen.

De kracht van Fairtrade productie

Duurzaam kerstpakket

Kies je voor eetbare producten in je kerstpakket, dan is het fijn te weten waar, waarvan en hoe ze zijn gemaakt. Fitbox biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid voor een vegetarisch of volledig vegan kerstpakket. Zo zijn alle eetbare producten biologisch, duurzaam en eerlijk van oorsprong.

En zeg nu zelf: producten die dat niet zijn, zorgen er ook voor dat er van de kerstgedachte weinig overeind blijft. Een kerstpakket dat Fairtrade producten bevat, die op een eerlijke manier tot stand zijn gekomen, helpt niet alleen het kerstgevoel een handje, ook de eigenlijke producenten in – bijvoorbeeld – ontwikkelingslanden komt dit ten goede. Dan smaakt een reep chocolade die Fairtrade in jouw gegeven kerstpakket terecht is gekomen toch echt veel lekkerder.

Een positieve kerstboodschap

Misschien kies je wel voor een duurzaam kerstpakket om een positieve boodschap mee te geven. Een nieuw jaar staat klaar om met nieuwe energie van start te gaan. Een moment waarop we vaak terug en vooruit kijken. Het is dan ook goed te weten dat de pakketten die jij dit jaar wellicht geeft, zijn bezorgd op een slimme en schone manier. Dat doe je door te kiezen voor een kerstpakket dat enkel uit verpakkingsmateriaal met een FSC-keurmerk bestaat. Dit om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

De pakketten van Fitbox worden daarnaast in samenwerking met een aantal sociale werkplaatsen verpakt. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt samen om jouw kerstpakketten op een mooie manier te presenteren.

Een duurzaam pakket schoon bezorgd

Zijn de kerstpakketten eenmaal gereed, dan rest er nog één belangrijke taak: de bezorging. Logistiek is altijd een uitdaging in een duurzame wereld. Het afleggen van afstand kost nu eenmaal energie, en dat merken we aan de natuur om ons heen. Toch is ook hier winst te behalen. Met geoptimaliseerde bezorgroutes en een milieubewust wagenpark kan de uitstoot van broeikasgassen tot een minimum worden beperkt. De kerstpakketten worden zelfs met fietskoeriers bij ontvangers thuis geleverd.

Voor een toekomstbestendige Kerstmis!

Een duurzaam kerstpakket draait uiteindelijk om de beleving. Een moment dat je niet enkel zelf, maar met alle medewerkers in je organisatie deelt. Sfeervol, verantwoord en ook nog eens lekker. Een cadeau dat echt betekenis heeft. Dáárom kies je voor een duurzaam kerstpakket. Merry Christmas!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *