Een leuke tweede pinksterdag in de Polder!

Schaapscheerdersfeest 2013, 20 mei, 10:00-16:00 uur schaapskooi Ottoland.

20 mei, tweede pinksterdag is het weer zover. Schaapscheerdersfeest in de prachtige herbouwde schaapskooi in Ottoland. De organisatie van het wolfeest is dit jaar in samenwerking met Marijke Bongers van de eco-textielstudio “Sweet and Simple Stuff” uit Hardinxveld-Giessendam tot stand gekomen. Zij doet onder andere onderzoek naar nieuwe ecologische toepassingen van wol en verkoopt garens en wol.

Natuurlijk is het scheren van de Schonebeker schapen te zien. Ook zijn er weer demonstraties van Huug Hagoort, de herder, met zijn honden. Daarnaast is er dit jaar ook een wolfeest aan toegevoegd, het hele proces van scheren, wassen, kaarden, spinnen of vilten, weven, breien en haken kun je zien en vaak ook zelf uitproberen. Naast de ambachtelijke kant van wol zijn er allerlei frisse en nieuwe toepassingen voor o.a. het interieur te zien. Deze producten zijn net als allerlei garens en vezels ook te koop. De locatie is grandioos, in de prachtige stoere herbouwde schaapskooi, bij mooi weer met de deuren wijd open! En dat in een landschap wat niet meer Hollands zou kunnen zijn. Daar komt een groep makers van moderne (wol)producten samen.

Kom meedoen of kijken, leer hoe al die technieken nog steeds toegepast worden voor nieuwe producten. Koop iets moois voor je interieur. Maar kijk ook rond voor de gezelligheid, doe een workshop, koop iets lekkers in het restaurant van de kooi of eet een met zorg gemaakt biologisch frietje van chef kok Walter Koster en Juliette (van Jules Fashion). Kom verder luisteren om 14:00 uur naar een optreden van het duo Yonder van Helga Buitelaar en Yacco den Toom.

Bij alle mensen die hun werk laten zien en ook bij de Schaapskooi zelf staat het behoud van de natuur, oud ambacht, duurzaamheid en hergebruik hoog op de agenda. Met passie aan het werk om de mooie dingen uit het verleden te combineren met wensen voor de toekomst, is een verbindende factor van dit feestje.

Naast het laten zien waar ze mee bezig zijn aan ieder die dit leuk vind, is ook de ontmoeting een belangrijk doel van deze dag in de polder. Alle deelnemers gaan op verzoek van Huug en Cocky aan het eind van de dag een maaltijd met elkaar gebruiken en kijken hoe ze in de toekomst elkaar verder kunnen helpen om in deze lastige economische tijd kennis en passie voor ambacht en natuur te bewaren.

Kom genieten en alleen al daardoor ondersteunt u ook gelijk dit initiatief. Er is voor iedereen wel iets leuks te beleven. Het bezoek is gratis, maar neem wel contant geld mee omdat er in Ottoland geen PIN automaat is. Er zijn namelijk veel leuke producten te koop, workshops te volgen, iets te eten en te drinken. En als u aan het eind van de dag denkt, dit is de moeite waard om te bewaren, staat er een donatie pot klaar waar u een kleine bijdrage kunt achterlaten zodat wij in de toekomst vaker dit soort initiatieven kunnen ontwikkelen.

Organisatie:
Huug en Cocky Haagoort van www.schaapskooiottoland.nl
Marijke Bongers van www.sweetandsimplestuff.blogspot.nl
Informatie over deelnemers en programma:
www.wolfeestje2013.blogspot.com

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *