Een van de eerste elektrische auto’s, de Opel Ampera

Dubbel goed doel!

Op 9 juni ontving Ilja Borgart van ISB management, uit handen van Arjen Oosterwal van Opel Merel uit Alkmaar, een van de eerste elektrische auto’s, de Opel Ampera.

Ilja Opel Ampera

Ilja heeft al ruim 20 jaar ervaring op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Het coördineren van duurzame en innovatieve projecten, het adviseren op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en initiëren van duurzame innovatieve projecten behoren tot de core business. Vanuit deze interesse heeft Ilja ook gekozen voor een elektrische auto. Ilja: “ik was blij verrast dat Opel met een auto kwam die zowel elektrisch als op benzine kan rijden”.

Arjan Oosterwal van Opel Merel ”De ampera is de eerste elektrische auto met range extender waardoor deze, naast 100% elektrisch, eveneens in staat is 500 km op een tank benzine te rijden. De ampera is net op de markt, maar wij merken dat er enorm veel vraag naar is. De auto heeft een mooie styling, heeft perfecte rijeigenschappen, 0% bijtelling en heeft zeer weinig CO2 uitstoot”. De ampera is dan ook terecht auto van het jaar 2012.

Zowel Opel Merel als ISB management hebben vanuit hun onderneming de filosofie om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen. Vanuit deze optiek hebben beiden ook besloten om een bedrag van totaal 1.000,00 te schenken aan een goed doel. Gekozen is voor de Nederlandse Cystic Fybrosis Stichting. Deze stichting zet zich in voor mensen met taaislijmziekte.

Cystic Fibrosis (CF) wordt ook wel taaislijmziekte genoemd en is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. In Nederland hebben 1400 mensen CF. CF tast onder andere de longen aan en verstoort de spijsvertering. CF is niet te genezen. Twintig jaar geleden haalde je de pubertijd niet eens, nu kun je er misschien 40 mee worden. In de afgelopen jaren is veel vooruitgang geboekt met onderzoek, maar er is nog een lange weg te gaan. Hier is geld voor nodig, veel geld.

De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) maakt zich sterk voor deze mensen. De NCFS bevordert lotgenotencontact, verschaft informatie en behartigt de belangen van mensen met CF. Daarnaast initieert en financiert de NCFS wetenschappelijk onderzoek en zet diverse projecten op om de zorg voor mensen met CF in Nederland te verbeteren.

Belangstellenden die, net als Opel Merel en ISB management, graag een financiële bijdrage willen leveren kunnen kijken op de site www.ncfs.nl. U kunt voor deze mensen het verschil maken!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *