Elektrische mobiliteit voor iedereen!


Greenjoy ontwikkelt samen met klant elektrisch verhuurnetwerk
.

Met de lancering van de eerste locatie voor elektrische fluistersloepverhuur in Haarlem, trapt het innovatieve bedrijf Greenjoy af met wat een randstedelijk netwerk van elektrisch vervoer moet gaan worden. En dat doet Greenjoy niet alleen, juist niet. Het bedrijf laat haar klanten actief deelnemen in de groeiambities. Samen bouwen zij een duurzaam vervoersnetwerk.

Met het doel elektrisch vervoer toegankelijker en meer betaalbaar te maken, bouwt Greenjoy aan een randstedelijk netwerk van onder meer elektrische sloepen, -scooters, en -auto’s. De oprichters Sven Gribnau, Michel Doggenaar en Rob Veldt combineren de best practices van de Greenwheels’, Easyjet’s, en hotelbranche. De vervoersmiddelen kunnen eenvoudig via (mobiel) internet [www.greenjoy.nl] gereserveerd worden. “De telefoon van de huurder is vervolgens de sleutel” aldus Veldt. Het activeren van het gehuurde object gaat met een smsje ‘aan’ van de huurder naar het gehuurde object. Mooie toevoeging aan het concept is de combinatie met horeca. Men kan in de online reservering meteen een natje en een droogje mee te bestellen. De eerste locatie gaat deze week live in de karakteristieke grachten van Haarlem, pal achter de Stadsschouwburg.

De techniek staat voor niets en daarom ziet Greenjoy op deze high-tech manier een effectieve wijze om zonder al te veel overhead een groot verhuurnetwerk uit te rollen. Hierbij kunnen huurders op verschillende plaatsen elektrisch vervoer ervaren en diverse vormen van elektrisch vervoer combineren in arrangementen. Het opschalen met minimale overhead dient nog een ander doel: hoe meer er verhuurd wordt, hoe betaalbaarder het huren wordt. Greenjoy hoeft niet overal tegelijk fysiek aanwezig te zijn. Veldt: “Vanuit ons centraal kantoor kunnen wij de verhuur nauwgezet monitoren. Van ieder huurobject is bekend waar deze is, hoe hard deze verplaatst, wie deze gehuurd heeft, wat de batterijstatus is, en of het object aan de lader ligt. En dit is natuurlijk heel belangrijk omdat actieradius cruciaal is bij elektrisch vervoer”.

Greenjoy sloepverhuur

Crowdfunding: samen investeren in duurzaamheid
Om de snelle uitrol over de randstad en naar meerdere vormen van elektrisch vervoer mogelijk te maken schakelt Greenjoy haar klanten in. De elektrische vloot is namelijk behoorlijk kapitaalintensief en van de banken hoeft een startend bedrijf anno 2012 niets te verwachten. Veldt: “Daarom hebben wij besloten om naast eigen geld ook de hulp in te schakelen van klanten die zich committeren aan ons doel om duurzaam vervoer toegankelijker te maken”. Greenjoy laat hen mee-investeren in ruil voor rendement in geld en gratis vaaruren.

Voor deze wijze van financiering -ook wel crowdfunding genoemd- maakt Greenjoy gebruik van het onlangs door ABN AMRO bank gestarte www.Seeds.nl. Dit is een platform waar mensen al vanaf EUR 50 kunnen investeren in duurzame initiatieven. In ruil daarvoor betaalt het initiatief 150% terug in 5 jaar en keert daarop ook nog rendement uit in natura. Veldt: “Bij Greenjoy geldt dat je voor een investering van EUR 50 al recht hebt op een uur gratis fluistervaren. Per definitie geen slechte investering dus, als je nagaat dat een uur varen op topdagen al snel hetzelfde kost”.

De keuze om op deze wijze te financieren heeft voor Greenjoy nog een andere reden. Dat is namelijk omdat door een grote groep investeerders te binden, het communicatiebereik ook heel groot wordt. De investeerders zijn feitelijk allemaal ambassadeurs, zij hebben ook belang bij gezamenlijk succes. Veldt: “Zo maken we echt samen het verschil in duurzaamheid”.

Greenjoy Sloepverhuur

Vanaf heden is het mogelijk om elektrische sloepen te huren op www.greenjoy.nl. Om te investeren in Greenjoy kunt u de investeringspropositie vinden op www.seeds.nl/ondernemingen/greenjoy.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *