GreenHuus: 100% zelfvoorzienend en Cradle-to-Cradle


Eco-hotelconcept.

GreenHuus is een voor Nederland uniek eco-hotelconcept wat volledig Autarkisch & Cradle-to-Cradle, A+C2C, is. GreenHuus geeft een antwoord op de vraag naar hoogwaardiger hotelaccommodatie in het Delta gebied. Zij kan op deze unieke locaties staan en vormt een symbiose met deze plek door ondermeer haar specifieke gevel die op elke specifieke locatie anders zal zijn. GreenHuus kan geplaatst worden op bijvoorbeeld het strand, de Slikken, in de Grevelingen en op de Brouwersdam.

Tekst, beeld: Kees van Wuyckhuyse

GreenHuus gaat geplaatst worden in zeer kleine clusters waardoor ze de locatie en het open landschap met respect behandelen en niet verstoren. Omdat er geen infrastructuur noodzakelijk is kan het ook zo zijn dat GreenHuus een tijdelijke oplossing geeft voor een locatie. Doordat zij verplaatsbaar is kan zij daardoor per seizoen op een andere schitterende plek in de Delta staan. Zij zal dan opgaan in haar natuurlijke omgeving en wordt één met de plek waar zij verblijft.
De plek wordt dus niet misbruikt of vervuilt. GreenHuus geeft zelfs iets terug aan de plek waar zij staat. Veel respect voor natuur en welzijn en hoogstwaarschijnlijk een duurzame impuls aan haar tijdelijke bewoners.

GreenhuusGreenhuusgreenhuus

De tijdelijke bewoner van GreenHuus maakt op een laagdrempelige manier kennis met allerlei duurzame oplossingen op het gebied van energie, water, afval die hij ook in zijn woonomgeving kan toepassen. Dit proces wordt door een lokaal energiebedrijf begeleid. De door de zonnepanelen geleverde spanning van 24 Volt wordt niet omgezet naar 230 Volt. Niet gebruikte stroom wordt opgeslagen in accu’s. Gekookt wordt er op gas afkomstig van de mini-biogas installatie. Het opgevangen regenwater wordt d.m.v. omgekeerde osmose omgezet naar consumptie water. Het toegepaste PCM material in de buitenschil zorgt ervoor de warmte & koeltebehoefte getemperd wordt.

Greenhuusgreenhuus

(Klik op deze twee afbeeldingen voor een groter formaat)

Inmiddels draait er al een kleine 1,5 jaar op Goeree Overflakkee een prototype, versie 0.9, om deze technieken te testen. GreenHuus wordt lokaal geassembleerd en door een groot aantal partners gefaciliteerd volgens transparante MVO principes gebaseerd op de 3P’s [people planet profit].

www.greenhuus.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.