Hartstichting en Philips werken aan landelijk AED netwerk

AED

Nog steeds is een hartstilstand een veel voorkomende doodsoorzaak in Nederland. Dat is vooral heel vervelend omdat er, bij juist en tijdig handelen, heel veel mensen gered kunnen worden. Daarvoor is echter behoorlijk wat nodig. Allereerst moet er natuurlijk meer kennis komen onder mensen over wat ze moeten doen in het geval van een hartstilstand. Daarnaast kan een AED defibrillator natuurlijk ook heel erg helpen wanneer iemands hart er mee stopt. Helaas is er nog lang niet overal zo’n AED apparaat te vinden. De hartstichting heeft nu een actie op het touw gezet en wil samen met Philips ervoor gaan zorgen dat er een landelijk AED netwerk komt. 

Procardio

Daarin speelt ook ProCardio een belangrijke rol. Dit is een door Philips erkende dealer in AED apparaten. Alle partijen zijn er in ieder geval van overtuigd dat ze door deze actie te laten slagen in de toekomst een hoop levens kunnen redden. En misschien gaat het wel om het leven van jou of een van je geliefden. Een hartstilstand komt namelijk behoorlijk vaak voor en met een AED apparaat in de buurt, is de kans direct een stuk groter dat het slachtoffer van een hartaanval dit later nog kan navertellen. ProCardio is zeer ervaren in het leveren van deze AED’s aan verenigingen en wijken. Samen met www.buurtaed.nl, Philips en de Hartstichting streven ze naar een buurt AED in elke wijk.

Landelijke dekking

Al deze partijen streven samen naar een landelijke dekking van AED apparaten. Dat is nu namelijk nog lang niet het geval. Natuurlijk zijn er in vrijwel ieder dorp of stad wel één of meerdere te vinden, maar het is juist de bedoeling dat ze in iedere wijk terecht komen. Op die manier hoeft er geen kostbare tijd verspild te worden aan het halen of laten brengen van een Philips AED. Juist gedurende een hartstilstand speelt tijd namelijk een cruciale rol. Zolang het hart niet klopt, wordt er geen zuurstof meer aangemaakt voor onder andere de hersenen. Dat kan tot onherstelbare schade leiden en als het nog langer duurt zelfs tot hersendood.

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *