Het twiske opgeknapt door vrijwilligers voor 10.000 hours

WELCOME TO THE FUTURE

Afgelopen zaterdag 16 juni hebben tweehonderd Welcome to the Future festival bezoekers, die deelnemen aan het 10.000 HOURS project, het Twiske opgeknapt. In het recreatiegebied in de omgeving van den Ilp zijn nieuwe bomen geplant, heggen gesnoeid en is er onkruid gewied. De zorgboerderij Balder en het dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostzaan hebben dit jaar ook een opknapbeurt gekregen.

WTTF 10000 hours

10.000 HOURS hield rekening met een “slecht weer scenario”. Gelukkig brachten de vrijwilligers letterlijk het zonnetje met zich mee. Het was prachtig weer om alle geplande buitenklusjes te doen. Welcome to the Future DJ’s waren dit jaar ook weer van de partij. Zij sloten de dag feestelijk af terwijl de vrijwilligers in het zonnetje aan het nagenieten waren van de gezellige dag.

Op 28 juli 2012 vind alweer de zesde editie van Welcome to the Future Festival plaats. Een van de belangrijkste doelstellingen van WTTF is het zo schoon en duurzaam mogelijk neerzetten van het festival. In het kader daarvan draagt Welcome to the Future dit jaar bij aan het ‘10.000 HOURS’ project; een project waarbij festivalbezoekers een dag van hun tijd doneren, om samen iets bij te dragen aan de omgeving.

WTTF 10000 hours

De vrijwilligersdag is populair onder de festivalbezoekers. Ieder jaar zijn er meer aanmeldingen dan beschikbare plaatsen zijn. Daarom werd er dit jaar door 10.000 HOURS een speciale actie gehouden. Mensen die vooraf vijf uur extra vrijwilligerswerk deden via de vacaturebank van 10.000 HOURS, verzekerden zich van een plekje op de gastenlijst van de vrijwilligersdag in het Twiske. De 10.000 HOURS deelnemers hebben in en rondom Amsterdam geholpen bij de voedselbank, in bejaardentehuizen bij de bingoavond en bij het bakken van pannenkoeken. Dit leverde het project in totaal al 399 HOURS op.

De afgelopen jaren heeft het Twiske als inspiratiebron gediend voor het opstellen van een aantal doelstellingen waarmee Welcome to the Future haar steentje bijdraagt aan een schonere wereld. Al deze bijdragen in het kader van ‘duurzaam feesten’ werden dit jaar voor de tweede keer beloond met een ‘Greener Festival Award’, als enige Nederlandse festival ooit.

Wttf 10000 hours

10.000 HOURS
10.000 HOURS is een project waarbij festivalbezoekers een dag van hun tijd doneren, om samen iets bij te dragen aan de omgeving en aan organisaties die dit hard nodig hebben. Het doel is om gezamenlijk zo snel mogelijk 10.000 uren aan vrijwilligerswerk uit te voeren.

Landschap Noord-Holland

Natuurorganisatie Landschap Noord-Holland bedenkt innovatieve projecten in de natuur. Haar doelstelling is om verbindingen te leggen tussen jongeren en landschap.

www.welcometothefuture.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.