Holistische huidverzorging volgens Loïs Lee

Een interview met de eigenaar en founder Debbie van Weelden van Loïs Lee Pure Skinfood over holistische huidverzorging. En waarom deze benadering zo veel beter en gezonder is.

Wat is holistische huidverzorging?

Daaronder verstaan we huidverzorging in een bredere context. Dus niet alleen welke producten je gebruikt om je huid te verzorgen, maar alle ‘rituelen’ die je doet om je huid zo gezond en mooi mogelijk te houden. Hierbij kan je denken aan voeding, leefstijl en stressmanagement, maar ook bijv. lymfe-care (je lymfatisch systeem helpen in het afvoeren van gifstoffen) en massage (bindweefselmassage en Guasha).

Waarom heb je je gespecialiseerd tot expert op dit gebied en waarom is deze benadering van huidverzorging belangrijk?

Na een motorongeluk verloor ik mijn milt en moest ik gezonder gaan leven. Ik verdiepte me steeds meer in natuurlijke gezondheid en volgde een opleiding tot hormooncoach en pilates-instructeur. Ik ontdekte welke rol bepaalde chemische stoffen spelen bij je gezondheid, en dat ze veelal verborgen zitten in veel verzorgingsproducten. Ik ging deze stoffen zelf zoveel mogelijk vermijden, en zag wat er met mijn huid gebeurde (hallo mooie glow!). Vervolgens heb ik een opleiding gevolgd tot Organic Skincare Formulator,  ontwikkelde ik mijn eigen huidverzorgingslijn en ontdekte andere manieren om de  huid optimaal te verzorgen. Zoals met Guasha (uit de Traditionele Chinese Geneeskunde) en dry brushing.

Er zijn inmiddels veel natuurlijke merken, hoe weet ik zeker dat de producten die ik gebruik zo min mogelijk negatief effect hebben op mijn gezondheid en die van de aarde?

Enkele dingen om rekening mee te houden zijn: crèmes bevatten altijd emulgatoren, stabilisatoren, conserveermiddelen en meestal parfum. Dit zijn bestanddelen ten bate van de crème, vaak ten koste van jouw huid en in vele gevallen zelfs belastend voor de gezondheid en hormoonhuishouding. Schuimende producten of producten met alcohol zijn vaak te agressief voor je huidbarrière en voor onze planeet.

Leer ook hoe je etiketten moet lezen: het ingrediënt dat als eerste wordt genoemd, zit er het meeste in. Vermijd verder deze belangrijkste ‘verdachte’ ingrediënten:

  1. Parfum (‘dekmantel’ voor schadelijke grondstoffen) & Alchohol
  2. Parabenen & Phenoxyethanol
  3. Minerale olïen en siliconen zoals Dimethicone
  4. Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
  5. Polyethylene Glycol (PEG)

Hoe ziet jouw huidverzorgingsritueel eruit?

Iedere avond heb ik een ontspannend reinigingsritueel met de cleansing oil en een warm doekje. Daarna  breng ik voedende olie aan en geef ik mezelf een guasha massage om het lymfesysteem een handje te helpen met de afvoer van toxines. Zo’n vier keer per week verwen ik mijn lichaam met dry brushing voordat ik ga douchen. Na het douchen herstel ik de pH-waarde van mijn gezichtshuid met een hydrating spray, en daarna breng ik mijn op maat gemaakte moisturiser aan. That’s it!

Debbie van Weelden is Holistisch Skincare Expert en founder van Loïs Lee Pure Skinfood

www.loislee.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.