Meebouwen aan meer windenergie

windenergie-certificaten

HollandseWind Certificaten nieuw initiatief

Dat Nederland moet overstappen op duurzame energie, zoals windenergie, is duidelijk. Niet alleen om zo snel mogelijk de CO2-uitstoot te verminderen, maar ook om minder energie-afhankelijk te worden van derden en zoveel mogelijk in de eigen energiebehoefte te kunnen voorzien. Er zijn inmiddels meerdere initiatieven waarbij het mogelijk is te investeren in duurzame energie. HollandseWind Certificaten is een nieuw initiatief waaraan iedereen kan meedoen.

Nederland heeft een doelstelling neergezet voor duurzame energie. Maar om deze doelstelling van het Nationale Energieakkoord te halen, moeten we alle zeilen bijzetten. Want in 2023 moet zestien procent van de energie via duurzame of hernieuwbare energie worden opgewekt. Om niet te spreken over 2040, want dan moet eenderde van de energie via duurzame bronnen worden opgewekt. Er zal dus veel meer ingezet moeten worden op zonne-en windenergie.

Duurzaam beleggen
Windenergie heeft een tijdje in het slop gezeten, maar wint aan populariteit. Het past in de trend naar beleggen in duurzame producten. Duurzame energie wordt ook steeds vaker gezien als een verantwoorde keuze om geld in te investeren. De Windcentrale bijvoorbeeld doet goede zaken met de crowdsourcing acties. En nu komt windmolenpark De Beemden met HollandseWind Certificaten. Certificaten die een kruising lijken tussen een crowdfunding-campagne en obligatie-uitgave. Iedereen die certificaten koopt, belegt in windenergie. En de drempel om mee te doen is laag, want één certificaat kost 25 euro. Iedereen mag maximaal honderd certificaten inkopen.

De opbrengst van de certificaten is naar verwachting zo’n tien miljoen euro. Dit geld gebruikt windmolenpark De Beemden om versneld een lening bij Eneco af te lossen. Hierdoor maken ze opnieuw geld vrij, dat vervolgens weer wordt geïnvesteerd in windenergie. Tot nu toe zijn er al 128.000 certificaten verkocht. De certificaten leveren echter niet alleen geld op. Per certificaat wordt 50kWh aan duurzame energie opgewekt. Dat is voldoende om een tablet vier jaar lang non-stop te laten draaien of een LED-lamp van 6 Watt een jaar lang te laten branden.

Harder waaien, meer winst
Het leuke aan deze certificaten is, dat ze meer winst uitkeren als het harder waait. Variabele winst dus, die wordt aangepast aan de snelheid van de wind. De minimale winstuitkering is 2,5 procent. Maximaal kan er 3,5 procent worden behaald. Dus voortaan, als het harder waait, leveren niet alleen de windmolens meer rendement, maar verdienen kopers van het HollandseWind Certificaat er ook aan.

HollandseWind Certificaten® zijn een uitgifte van windpark De Beemden. Lees meer over voorwaarden en risico’s in het prospectus op http://eneco.nl/windcertificaat

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.