Met MiniJoule zelf stroom oogsten vanaf balkon of tuin

"55 EURO per jaar besparen met do–it–yourself–stroom in het stopcontact."

De zomer nadert met rasse schreden: net op tijd voor het jaargetijde methet meeste zonlicht kunt u met de miniJOULE, een mini-zonne-energiecentralevoor zelfbouw, zelf een deel van uw stroom uit zonne-energie opwekken – heel eenvoudig, maar ook buitengewoon economisch.

Het bouwpakket van MiniJoule is voor 449 euro plus verzendkosten (ofwel 2,04 euro per watt netto) volgens het bedrijf door iedere leek in een handomdraai te monteren. ‘De opgewekte “gratis energie” wordt direct aan het stroomnet in de woning toegevoerd en is dan voor de volle 100 procent voor eigen verbruik beschikbaar. Op deze manier zijn de aanschafkosten dankzij een jaarlijkse besparing van tenminste 55 euro per module bij gelijktijdig verder stijgende stroomkosten binnen uiterlijk negen jaar terug te verdienen. Duurzame, volledig onderhoudsvrije onderdelen met een prestatiegarantie van 25 jaar maken de miniJOULE bovendien tot een investering die ook op de lange duur de moeite waard en rendabel blijft’ leest De Betere Wereld in de informatie die ons is toegezonden. 

zonneenergie

“Uitpakken, plaatsen en besparen maar“
De miniJOULE bestaat uit een 185 watt module van de hoogste kwaliteit, een draagconstructie van twee weerbestendige, robuuste stalen beugels, een omvormer in XS-formaat plus de bijbehorende kabels. De montage wordt uitgelegd in een overzichtelijke en begrijpelijke handleiding. Door zijn compacte formaat is de miniJOULE op tal van manieren te installeren, zowel op het gazon als aan de muur of op het dak van een carport. Een elektromonteur komt er niet aan te pas: in Nederland mag de stroom van maximaal drie miniJOULEs (goed voor 555 watt), die probleemloos met elkaar te combineren zijn, zonder speciale vergunning aan het stroomnet worden toegevoerd.

Wie een nog grotere besparing bij nog lagere totaalkosten wil, kan ook meerdere miniJOULE’s parallel installeren. Zo is bijvoorbeeld de miniJOULE Duo, bestaande uit twee modulen, verkrijgbaar voor slechts 799 euro, maar worden ook alle noodzakelijke toebehoren aangeboden om meer dan twee modulen aan elkaar te koppelen. “Voor een doorsnee huishouden is onze DUO ideaal,” aldus miniJOULE-manager André Steinau. “In principe is het vermogen van deze installatie zo gekozen dat precies zo veel energie wordt opgewekt als permanent verbruikt kan worden.” Maar de miniJOULE heeft meer te bieden dan alleen een goede rendabiliteit: “Wij zien in ons product een verdere belangrijke stap op weg naar een wezenlijk ander gebruik van energie – weg van de macht van de grote concerns naar een decentrale, autonome energievoorziening zonder gebruik van kostbare grondstoffen.”

www.miniJOULE.com/nl


Over miniJOULE
Onder het motto “Met energie winnen“ engageert de firma GP JOULE, die MiniJoule in de markt zet, zich voor de uitbreiding van een alternatieve stroomvoorziening en verbindt ze daarbij de thema’s “land” en “economie” tot projecten met toekomst. GP JOULE is gespecialiseerd in zonnestroominstallaties voor groene zones en windparken van de megawattklasse. Bijkomende werkterreinen zijn biomassa en investeringen. De tak “Toekomstconcepten” bundelt de knowhow van heel de onderneming en buigt zich over de technologieën van morgen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.