Millennium Travels: serie reisblogs – Kenia Live

‘Are you still sleeping at 6o’clock in the morning? Oh my God!’

Zaterdagmiddag namen we voor even afscheid van 35 mooie meiden in Kibera. Toen de meiden ons terugbrachten naar ons hostel, werd het verschil tussen ons pijnlijk duidelijk. Wij hier in het hostel met alle voorzieningen en zij terug in Kibera. Toen ik vanmorgen mijn leven met het leven van de meiden aan het vergelijken was, werd ik gelijk met mijn neus op de feiten gedrukt. ‘Are you still sleeping at 6o’clock in the morning? Oh my God.’ Terwijl ik lekker in mijn bed lig, zijn deze meiden al aan het water halen of aan het koken, voor als ze s’avonds terugkomen uit school.

Toch is er iets dat boven al deze schijnbare verschillen uitsteekt. De liefde en openheid van deze meiden. De knuffels toen we net voor even afscheid van ze namen en het hand in hand over de markt lopen. Op deze momenten zijn we allemaal hetzelfde en lijken de meiden van Kibera ons veel meer te kunnen geven dan wij hen.

jongeren reisjongeren reis

Als we het hebben over dromen, dan worden de verschillen weer pijnlijk duidelijk. Ze willen graag studeren aan de universiteit of in het buitenland. Dingen die voor ons heel gewoon zijn maar voor deze meiden vaak dromen blijven. Deze oneerlijkheid houdt me bezig. Zij verdienen het om hun dromen waar te maken, misschien wel meer dan wij.

Gelukkig zien we ze maandag alweer, en mag ik de komende twee weken nog veel meer leren en zien van deze meiden. Al staat mijn wekker niet om 6 uur.

Anouk

jongeren reisjongeren reis

Het gaat ons om
Samen werken vanuit passie aan verbindingen met anderen, waar ook ter wereld. En zo werken aan vrede. Aan dromen van vrede en aan een wereld waar jongeren uit alle landen weer durven te gaan dromen. Door bijzondere reizen te koppelen aan millenniumdoelen, ontmoeten en co-creatie.
Wij nemen je mee op reis met een serie blogs. Lees hier elke week, 52 weken lang, hoe jongeren hun reis beleven.


www.millenniumtravels.nl

www.timukota.nl 

Lees ook:
> "Zakdoekje leggen kan hier niemand zeggen" – de reisblog van Esmee
> "Er een begin aan breien" – de reisblog van Merijn

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *