MyStyle reviewt: bio creams voor de zomer

Blogger José test face cream en aftersun van Lovea Bio!

MyStyle is een groep van 40 jonge bloggers die duurzame producten test op hun (h)eerlijkheid, gebruiksvriendelijkheid, prijs en kwaliteit. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty, MyStyle test het voor je uit!

Vandaag test José de anti aging face cream, sun spray en after sun van Lovea Bio.

Tijdens de zomer is zonbescherming essentieel, ook al blijf je in Nederland. Maar je wilt er wel eentje die niet vol met giftige troep zit. Gelukkig is er het Franse natuurcosmeticamerk Lovea. Hun producten zijn vrij van parabenen, siliconen en PEG. Bovendien zijn de producten Ecocert-gecertificeerd. Afgelopen februari wonnen ze in de eco-categorie van de Beauty Astir Awards, de Oscars van de beauty-industrie!

Lovea Bio
In volle hoop op een stralende zomer probeer ik de gezichstcrème met SPF 50, de zonnebrand met SPF 30 en, als ik iets te enthousiast mijn vitamine D opgezogen heb, de aftersun.
Alle producten hebben een bloemig geurtje. De Tahitiaanse Monoi-olie heeft ook een praktisch doel: het staat bekend om zijn verzachtende werking op de huid. Je raakt meteen in een zomerse stemming. Perfect in het geval dat het toch weer een typisch Hollandse zomer wordt…

bio anti zonnebrand aftersun

Anti aging face cream spf 50
In plaats van de gezichtscrème net voor het zonnen op te smeren – niet goed, want het moet eerst intrekken! – gebruik ik hem voor de dagelijkse verzorging. Met het antiverouderingseffect heb je geen andere crème nodig. Het pompje is erg handig, want zo krijg je mooie kleine doseringen. Het is nog wel even wennen hoeveel je precies nodig hebt om een witte waas te voorkomen en de volledige bescherming te krijgen. De aanbevolen hoeveelheid van 1 koffielepel vind ik persoonlijk wat veel. En helaas vind ik ’s avonds een witte waas in de kraag van mijn colbertje.

Sun spray spf 30
Een half uur voordat ik echt in de zon ga zitten, smeer ik mijzelf in met de zonnebrand factor 30. Door de handige sprayflacon kan ik de crème goed verdelen. Alleen jammer dat de verpakking een aanbevolen hoeveelheid in koffielepeltjes geeft. Hoe moet ik dat voor me zien? De Monoi-olie geeft ook dit product weer een heerlijk geurtje. Nu maar hopen dat insecten mij niet voor bloemen aanzien! De spray trekt snel in, misschien wel iets te snel voor een beginner. Maar, net als bij de gezichtscrème, is het hierbij vooral een kwestie van uitproberen.

After sun milk
Om mijn nieuw verworven kleurtje te verzorgen én te behouden is de after sun heerlijk! Hij smeert goed uit, verkoelt en laat geen vettig laagje achter. Je bent dus meteen ready to go voor een feestje. Super!

Prijs & meer info
Score: respectievelijk 4, 4 en 5 van de vijf sterren
Prijs: respectievelijk € 16,99 voor 50 ml, €16,99 voor 125 ml en € 9,99 voor 125 ml
Website: www.lovea.nl

Lees ook:
> Blogger Bob test eco-briketten voor een duurzamere bbq

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *