National Geographic brengt ‘Before the flood’

Volgens Donald Trump is klimaatverandering een hoax uit China, maar Leonardo DiCaprio laat in ‘Before the Flood’ zien dat aan dit scenario niet meer valt te ontkomen. In de nieuwe documentaire van National Geographic drukt de steracteur de kijker op het hart dat klimaatverandering een nijpend probleem is. ‘Before the Flood’ is zondag 30 oktober om 23.00 uur te zien op National Geographic.

Collectieve stem
“Klimaatverandering is de meest fundamentele bedreiging voor onze planeet”, zegt DiCaprio. “We moeten samenwerken als een collectieve stem om in actie te komen. Ons voortbestaan hangt ervan af. Deze documentaire laat de symptomen en oplossingen van klimaatverandering zien, voordat de informatie is vervormd door mensen met een financieel belang in de productie van fossiele brandstoffen.”

Zes continenten
De acteur en milieuactivist bezoekt zes continenten, waar hij natuurbeschermers, wereldleiders, NASA-onderzoekers, wetenschappers en activisten interviewt om het belang van het milieu aan te tonen. Op boeiende en informatieve wijze laat de documentaire van uitvoerend producent Martin Scorcese zien hoe de maatschappij de ondergang van bedreigde diersoorten, ecosystemen en inheemse gemeenschappen kan voorkomen.

Politieke leiders
Nu de Amerikaanse verkiezingen voor de deur staan probeert
‘Before The Flood’ de aandacht te vestigen op politieke leiders en hun beleid ten opzichte van klimaatverandering. DiCaprio gaat in gesprek met grootheden als president Barack Obama, Bill Clinton, de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry, de huidige secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon en Paus Franciscus.

ng1

‘Before The Flood’ duurt 93 minuten en is een samenwerking tussen Leonardo DiCaprio en de documentairemaker Fisher Stevens met de bekende Amerikaanse filmregisseur Martin Scorsese als uitvoerend producent. In Nederland is de documentaire 30 oktober om 23.00 uur te zien op National Geographic.

Bekijk hier de trailer.

Meer lezen?

Kids Climate Conference levert Tweede Kamer ideeën om leefklimaat te verbeteren
Kwart van alle stroom in Nederland kan door burgers opgewekt worden

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *