Ontdekkingsreis naar een duurzame wereld

Ontdekkingsreis naar een duurzamere wereld

Baanbrekend boek over ‘de nieuwe luxe’ 

Chocolatiers in Vietnam. Een groene, zelfvoorzienende school op Bali. Geluksportretten van inwoners van Bhutan. Kleding naar eigen smaak uit een 3D-printer. Een zelfvoorzienende transitiestad in Engeland. Allemaal voorbeelden van de duurzame route, van positieve verandering. Annouk Post voert ons langs vele voorbeelden van de route naar positieve verandering.

Het boek “Ontdekkingsreis naar een duurzame wereld | Inspiratie en vernieuwing in design” van de duurzame mode- en designexpert toont ‘de nieuwe luxe’ in tekst en beeld. (Volg vooral haar Instagram-account.)

Bewustwordingsreis naar ‘nieuwe luxe’

Het verhaal van Annouk Post leest als een bewustwordingsreis. Onderweg introduceert ze de mensen die haar inspireerden, haar grote voorbeelden uit de mode, design, kunst, voeding en wetenschap. Voorlopers die de nieuwe wereld vormgeven. Het boek spoort aan om onze lifestyle, voeding, kleding en communicatie en in het daglicht van de nieuwe luxe te zetten, waar duurzaamheid hand in hand gaat met mooie en toekomstbestendige ontwerpen.

Annouk Post: “De nieuwe betekenisvolle luxe begint bij jezelf. Het gaat hierbij niet om buitenkant en status, maar om luxe waar je echt gelukkig van wordt. Door bewuste keuzes te maken vanuit je hart ben je niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je omgeving.”

Designboek

Het boek is in vele boekhandels te koop, als ook in concept stores als Charlie + Mary, de keten met fair/slow fashion van Floortje Dessing, Nukuhiva, en natuurlijk online (BOL, Charlie en Mary, en Artez, de uitgever van het bijzonder vormgegeven designboek.

ontdekkingsreis naar een duurzamere wereld

Over Annouk Post

Annouk Post (1980) studeerde Forecasting & Styling aan het Amsterdam Fashion Instituut (AMFI), en volgde het masterprogramma Fashion, Design & Strategy aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Zij is een duurzame mode en design expert en al sinds haar afstuderen in 2004 zet zij zich in voor de promotie van duurzame mode, merken en ontwerpers. Projecten variëren van exposities, events, trendpresentaties, tot aan een eigen label ‘Harry’. Sinds 2014 is Annouk Post communicatiemedewerker bij Fair Wear Foundation, een organisatie die zich inzet voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie.

Al haar ervaringen komen samen in het boek Ontdekkingsreis naar een duurzame wereld | Inspiratie en vernieuwing in design, waar zij met veel passie aan heeft gewerkt.

Titel: Ontdekkingsreis naar een duurzame wereld | Inspiratie en vernieuwing in design
Auteur: Annouk Post
ISBN: 9789491444289
Prijs: 29,50 euro
Paperback, 224 pagina’s, ca. 150 afbeeldingen in kleur,, 22 x 29 cm

Meer info!

Meer inspiratie?

6 apps voor een duurzamere lifestyle

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *