Prikkelende prooien!

Save My Pussy!

Begin juni werd het winkelende publiek in het centrum van Amsterdam verrast door twee katjes die je liever niet zonder handschoenen aanpakt. Twee dames vroegen met de pikante actie ‘Save My Pussy’ aandacht voor de met uitsterven bedreigde grote katachtigen. Volledig gebodypaint en gewapend met een protestbord maakten de dames het winkelend publiek attent op het gegeven dat het doek snel kan vallen voor vele wilde katachtigen. De een was geverfd als als cheetah, de ander als chill cat, partner in deze actie. ‘Die actie is hard nodig’ vindt oprichter Simone Eckhardt van Stichting Spots en tevens aanjager van de actie. ‘Er zijn bijna geen in het wild levende katten meer over. Wereldwijd nog maar 12.000 cheetah’s en minder dan 5000 tijgers…

Save my pussy

De stunt werd uitgevoerd in samenwerking met ChillCat Drink to Relax. ChillCat is sinds haar oprichting partner van Stichting SPOTS. Gezamenlijk organiseerden SPOTS en ChillCat deze actie om op ludieke wijze de aandacht te vestigen op het gegeven dat binnen enkele decennia, dieren zoals de leeuw, tijger en cheetah uitgestorven kunnen zijn, als we nu niet in actie komen. Het is Save My Pussy tijd dus….Stichting SPOTS hoopt zo niet alleen meer mensen bewust te maken van het lot van de katachtigen, ook dat mensen bijvoorbeeld een cheetah, leeuw of luipaard adopteren of zelf vrijwilliger worden. ‘Met het ingezamelde geld helpen we de big cats in hun eigen omgeving, met lokale projecten waarbij indien mogelijk de lokale bevolking wordt ingeschakeld’.

Save my pussy

Het winkelende publiek was verrast door de actie en velen wilden met de dames op foto. Meerdere omstanders gaven toe zich er totaal niet van bewust te zijn dat de katachtigen zo ernstig met uitsterven worden bedreigd. En allemaal konden ze de humor van de prikkelende slogan "Save My Pussy" waarderen. 

Join, share, protect that pussy
Hoewel Big Cats geen poesjes zijn om zonder handschoenen aan te pakken, hebben ze toch een versterker nodig om de hele wereld te laten weten dat zij met uitsterven worden bedreigd. En gelukkig zien organisaties als Boomerang, Chill Cat en reclamebureau Just in Case dit in en helpen mee de boodschap uit te dragen. Mede dankzij Boomerang heeft Stichting SPOTS speciale "Save My Pussy"-ansichtkaarten kunnen ontwikkelen. Deze zijn nu in een oplage van 100.000 stuks door heel Nederland te vinden. Maar kunnen ook online worden verstuurd. Reclamebureau Just in Case heeft ons geholpen dit concept body te geven en zich wederom kosteloos ingezet om het nodige drukwerk en de Save My Pussy-website te ontwikkelen. De gezamenlijke actie is de aftrap van de landelijke campagne. De komende tijd zal Stichting SPOTS op meerdere momenten aandacht vragen voor de bedreigde katachtigen via prikkelende acties.

Save my pussy

Er is een speciale website in het leven geroepen: www.savemypussy.nl,
maar ook op Facebook en Twitter kunnen mensen de acties van "Save My Pussy" volgen, liken, delen en eraan meehelpen. 


Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.