Slimme Thermosmart crowdfund op Oneplanetcrowd.nl


Voorverkoop van nieuwe thermostaat die 20% bespaart op gasrekening.

75% van de Nederlandse huishoudens verwarmen hun woning wanneer ze zelf niet thuis zijn. Dit blijkt uit onderzoek van het voormalige Ministerie van VROM onder 5000 gezinnen. Belangrijkste reden is de  gebruiksonvriendelijkheid van de huidige generatie klokthermostaten. Thermosmart is een nieuwe slimme
thermostaat die het mogelijk maakt maar liefst 20% te besparen op het gasverbruik.

Huishoudens met een slimme meter in combinatie met een slimme thermostaat, verbruiken tot wel 15% minder dan andere groepen*. Dit was een belangrijke aanleiding voor ondernemer Hans Kouwenhoven een nieuwe thermostaat te ontwikkelen: de Thermosmart.
Thermosmart
Thermosmart

Terugverdientijd circa 2 a 3 jaar
De Thermosmart is een strak vormgegeven thermostaat die via een smartphone of computer kan worden ingesteld. De thermostaat is via de gepatenteerde en intuïtieve online agenda te programmeren. Daarnaast is het aanpassen van het programma via de App op de smartphone aan te passen. De Thermosmart maakt gebruik van Kunstmatige Intelligentie (Artificial Intelligence) om te leren van de opwarmingskarakteristieken van een woning. De thermostaat is ontworpen en wordt gemaakt in Nederland.
De Thermosmart maakt het mogelijk 20% te besparen op gasverbruik en kan een gemiddeld huishouden 350 kg CO2 uitstoot per jaar besparen. De terugverdientijd voor de consument ligt rond de 2 a 3 jaar.

Eerste gelimiteerde oplage via crowdfunding te koop
De lancering van het product staat gepland voor de eerste helft van 2014. Crowdfunden is voor Thermosmart een belangrijke stap om de productie te kunnen voorfinancieren. Cofounder Hans Kouwenhoven: “Thermosmart is een start-up die onafhankelijk van energieleveranciers wil blijven. Samen met de crowd gaan we nieuwe features ontwikkelen die de energiemarkt op zijn kop zal zetten, zoals een smart weather functie die je thermostaat kan instellen op basis van het weersvoorspelling.”

thermosmart

Oneplanetcrowd.nl
Crowdfunders krijgen een korting op het product en betalen € 225. Hiervoor krijgen ze de hardware, App en toegang tot de online agenda. Voor meer informatie zie:

www.oneplanetcrowd.nl/project/thermosmart
www.thermosmart.nl

* Uit onderzoek in 2013 van Enexis onder 900 consumenten.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *