Solar Solutions streeft naar keurmerk


Uw zonne-energie installatie is een aankoop voor het leven.

Het wordt echter steeds moeilijker om in het oerwoud van aanbieders en merken een gefundeerde weg naar die kwaliteit te vinden. De jonge zonne-energiemarkt is nog niet gereguleerd dus alertheid spreekt voor zich. Een keurmerk voor producten en aanbieders zou zeer welkom zijn. Maar, omdat deze er nog niet is wil ik voor nu mijn visie en advies meegeven om zo valkuilen te vermijden.

Tekst: Arjan Eikelenboom ‘ Mister Sunshine ’

Installateurs
Het begint met orienteren. Op internet is voldoende informatie te vinden met betrekking tot wettelijke regels zoals salderen. Zodra de kennis enigszins op niveau is wordt het tijd om een offerte op te vragen. Zoek een aantal aanbieders die een bewezen, goede staat van dienst hebben. Vaak vind je die gewoon in de buurt. Er zijn genoeg lokale installateurs die uitstekend werk verrichten en strenge veiligheidsnormen hanteren. Het kan ook veel persoonlijker en vetrouwder aanvoelen om met een lokale betrouwbare partij zaken te doen. Vraag eventueel om referenties.

De lokale installateur komt vooraf bij u langs om de situatie goed in kaart te brengen zodat met u kan worden meegedacht en een gedegen advies op maat kan worden afgegeven.

Zonnepanelen
Het aantal merken zonnepanelen is groot. Of je met een goed merk van doen hebt wordt door aanbieders vaak bepaald aan de hand van de certificeringen, garanties, stempels etc. Vergeet dit maar even want het zegt vaak weinig over de kwaliteit. Kijk liever wie de producent achter het merk is. Wanneer de route vanaf fabriek naar uw dak transparant is heb je al meer houvast. Meestal kom je dan uit bij de grote merken. Deze zijn niet altijd de goedkoopste maar geven ieder geval meer zekerheid.

Omvormers
De omvormer wordt ook wel het hart van het zonne-energiesysteem genoemd. De prijs van de omvormer beslaat een significant deel van de
offerte. Veel aanbieders zoeken nieuwe onbekende merken die veelal goedkoper zijn om zo op prijs te kunnen concurreren. Dat kan een valkuil zijn omdat veel van die merken geen historie hebben. Meer zekerheid vindt u in een gerenommeerd merk.

Tenslotte
Zoek professionele, onafhankelijke hulp bij het vergelijken van de offertes wanneer u er niet zeker van bent. Kies niet zomaar voor de laagste prijs.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *