Triathleet ziet af voor vrouwen in nood

"Afzien voor Women Win"

Overmorgen, zondag 23 juni, doe ik in Nice een hele traithlon. En niet zomaar: met 3,8 Km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen probeer ik geld in te zamelen voor een goed doel, namelijk Women Win.

Tekst: Bart Kalisvaart

De voorbereidingen hebben bijna een vol jaar in beslag genomen, waarbij de laatste 6 maanden 7 dagen per week trainen meer regel dan uitzondering was, met een gemiddelde van 12 uur per week. De aanloop naar de race hebben al behoorlijk wat tegenslagen gekend: constante problemen door een oude knieblessure, een valpartij op de fiets waardoor alle pezen van mn sleutelbeen afscheurde, een wervelkolom die ineens compleet scheef stond en vorige week nog een klein ongeluk waardoor de voorvork van mijn triathlonfiets dermate beschadigde dat deze vervangen moest worden.
Ook de impact op mn sociaal leven was groot, ik zag vrienden minder, ging niet meer uit en had nauwelijks tijd voor leuke dingen met mn vriendin – of ik had wel tijd maar was te moe.

women win

Sporten om te kunnen doneren

Aanstaande zondag zal blijken of alle offers die ik maakte, genoeg waren om de finish te halen. En moet alle training zich ook bewijzen op die ene dag. Ik hoop binnen 12 uur te finishen, maar hoe dan ook: aan het eind van de rit staat er een mooie beloning te wachten, het sponsorgeld dat ik namens mijn sponsors, waar ik hopelijk ook jou toe mag rekenen, mag overhandigen aan Women Win.

Women Win is een organisatie die sport inzet om op te komen voor vrouwenrechten in probleemgebieden. Ik vind het zelf heerlijk om actief bezig te zijn, en zie ook in dat sport meer kan zijn dan puur een actieve bezigheid, maar de kracht heeft mensen bij elkaar te brengen en te helpen in ontwikkeling. Vandaar dat ik deze organisatie een warm hart toedraag en probeer hen te supporten via deze triathlon.

Help je mij én Women Win ?

Het wordt een enorme uitdaging, en het zal verre van makkelijk zijn, maar ik hoop vooral door de belofte die ik maak aan de mensen die me supporten de motivatie te vinden om door te gaan tijdens de moeilijke momenten.
Als je mij én Women Win wilt helpen, heel graag… Alvast heel veel dank, en ga nu asjeblieft naar:

https://justgiving.nl/win-win

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *