Tweede leven voor tienduizend spullen

Bij Stichting De Goede Winkel, dé winkel in Utrecht voor kopers en verkopers van goede, gebruikte spullen, werd afgelopen week het tienduizendste artikel verkocht.

Kopers Alexander Prent en Bob Verweij werden flink in het zonnetje gezet met een bos zonnebloemen en een kortingsbon.  Het tienduizendste artikel was een goudgekleurd bord, één van de campingartikelen die zij aanschaften. "Een gouden aankoop dus", grapte Bob. 

Nita Houwing, manager van De Goede Winkel, is erg blij met de behaalde mijlpaal: "Het is fantastisch dat we al zoveel spullen een tweede leven hebben kunnen geven. Dat de helft van de opbrengst naar het goede doel gaat, maakt het voor mensen extra leuk om spullen bij ons te kopen."

Van retro tot modern
De Goede Winkel opende op 1 november 2012 haar deuren in Utrecht en timmert sindsdien flink aan de weg. "Liefhebbers van tweedehands spullen hebben bij ons veel keus omdat we veel verschillende soorten gebruikte artikelen verkopen, zoals meubels, tuinspullen, witgoed, serviezen en curiosa, vertelt Houwing. "Qua stijl varieert ons assortiment van retro tot modern, en van eenvoudig tot chique. Daardoor is er voor ieder wat wils." De spullen staan niet alleen in de winkel te koop, maar ook op Marktplaats en op de website van De Goede Winkel. "Wel zo makkelijk, dan kan iedereen onze artikelen ook online bekijken", vertelt Houwing.

Goede doelen ondersteunen
De Goede Winkel geeft mensen die door persoonlijke omstandigheden moeilijk aan een betaalde baan kunnen komen een interne opleiding en een werkplek in de winkel. Houwing: "Op die manier kunnen zij wennen aan een werkritme en doen ze werkervaring en vakkennis op. Dat vergroot hun zelfvertrouwen, levensplezier en toekomstperspectief." Daarnaast steunt Stichting De Goede Winkel projecten voor weeskinderen in Europa.

Stichting De Goede Winkel   
St.- Laurensdreef 33   
3565 AJ Utrecht
www.stichtingdegoedewinkel.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *