Weesolifantje Joe op Borneo krijgt tweede kans


Vrienden van de Olifant zoekt peetouders!

Vrienden van de Olifant heeft de financiële zorg van weesolifantje Joe op zich genomen en heeft het mogelijk gemaakt dat er een onderkomen voor Joe gebouwd wordt. Hier wordt hij liefdevol verzorgd door zijn verzorgers die 24 uur per dag bij Joe aanwezig zijn.

Als Joe over enkele jaren groot en zelfstandig genoeg is, zal hij terug naar de natuur worden gebracht. Voor dit bijzondere babyolifantje zoeken wij peetouders en donateurs, die Joe willen helpen om hem een nieuwe kans op een leven in de vrije natuur te geven. Dat kan al voor € 5,50 p.m. Hiermee worden o.a. de verzorging, medicijnen, onderkomen, voedsel en drinken van Joe betaald.

vrienden van de olifant

Januari 2013 werden op Borneo 14 olifanten vergiftigd aangetroffen en werd ten minste één babyolifantje wees. Dit olifantje Joe, is opgevangen in het Lok Kawi Wildlife Park in Kota Kinabalu. Joe is gevonden naast zijn moeder die stervende was. Als dit olifantje niet was gevonden had hij zeker naast zijn moeder blijven liggen totdat hij zelf was verhongerd. Joe was enorm bang en verward toen hij werd gevonden. De verzorgers vreesden dat hij aan een gebroken hart zou sterven. Maar door de toegewijde verzorgers zal Joe het verdriet om zijn moeder een plekje kunnen geven en ziet hij hen als vervangende moeder.
Wilt u geen peetouder worden van Joe maar wel een financiële bijdrage leveren aan zijn opvang, dan kunt u een donatie overmaken op ING 221120 tnv Vrienden van de Olifant, onder vermelding van Joe.
Op Borneo zijn veel tropische regenwouden, maar deze worden bedreigd door enorme palmolieplantages. Hierdoor wordt ook het leefgebied van de dwergolifant bedreigd. Veel van de eeuwenoude trekroutes zijn afgesneden en hierdoor leeft de geschatte populatie van 1500 tot 2000 dwergolifanten in geïsoleerde gebieden. Omdat de palmolieplantages aangelegd zijn in het eeuwenoude voedselgebied van de olifanten komen regelmatig mens-olifant-conflicten (beter gezegd: plantage-olifant-conflicten) voor.

vrienden van de olifant

Over Vrienden van de Olifant
Vrienden van de Olifant zet zich in voor de bescherming van olifanten. De grootste projecten die VvdO financieel steunt zijn twee olifantweeshuizen op Sri Lanka en in Kenia.
Daarnaast steunt VvdO in Thailand het Elephant Nature Park, een opvang voor zieke en mishandelde olifanten die daar liefdevol worden verzorgd, en het Lok Kawi Wildlife Park op Borneo, waar dwergolifanten worden opgevangen.
Voor de weesolifantjes zoeken wij peetouders, die deze dieren een nieuwe kans op een leven in de natuur willen geven. Dat kan al voor € 5,50 p.m.

Kijk voor meer informatie op www.olifanten.org

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *