Wereld van Zwerfvuil verbindt

Reizend kunstwerk van 6.000 plastic flesjes tijdens Wereldhavendagen Rotterdam.

De Wereld van Zwerfvuil zal vrijdag, zaterdag en zondag 6, 7 en 8 september 2013 Amsterdam met Rotterdam verbinden tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam.

De Wereld van Zwerfvuil, een kunstwerk van Peter Smith met een diameter van 5 meter, is gemaakt van 6000 flesjes die in Amsterdam als zwerfvuil lagen. De plastic wereld heeft reeds via de Waal Nijmegen en Dordrecht aangedaan.

Plastic Soep
De Plastic Soep is de naam voor de grote hoeveelheden plastic in de zeeën en oceanen. Volgens wetenschappers drijft er alleen al in de Stille Oceaan een Plastic Soep met een oppervlakte van twee keer de Verenigde Staten. De Soep laat giftige stoffen los, vooral onttrokken uit plastic verpakkingen en dit gif dringt door tot ver in de voedselketen.

Oplossingen

Het schoonmaken en opruimen van de Plastic Soep is ondoenlijk. Echter het voorkomen dat er meer Plastic Soep uit Nederland komt is heel eenvoudig. Het enige wat ervoor nodig is dat we er iets aan willen doen. Als we inzicht hebben in wat het gevolg is van het weggooien van plastic, zouden we het niet meer doen. En als een kwart van alle Nederlanders dagelijks één stuk zwerfvuil opraapt, hebben we al snel een nieuw “probleem”, er ligt geen zwerfvuil meer.
Om aandacht te vragen voor de problematiek van zwerfvuil reist de Wereld van Zwerfvuil door Nederland en doet dus in september aanstaande Rotterdam aan.
Behalve voorlichting over de gevolgen van zwerfvuil zijn er ook activiteiten voor kinderen en volwassenen. Onder andere bepaal de afbreektijd van verschillende stukken zwerfvuil; bereken je (plastic) footprint.
Tijdens de Wereldhavendagen zal tevens de Ecosquad van de Plastic Soup Foundation zijn opwachting maken.

KLEAN

Ligging/standplaats tijdens Werldhavendagen
* De Wereld van Zwerfvuil ligt tussen pendelponton Wereldhavendagen (bij het Drijvend Paviljoen) en de waternetsteiger bij het Luxor
* De Ecosquad staat op het pendelponton Wereldhavendagen (180 meter lang pendelponton waar iedere dag vele schepen aankomen en vertrekken. Dit ponton vormt tevens de verbinding tussen het busstation op de Veemstraat, het Reisbureau en de informatiemarkt in het Drijvend Paviljoen en de kadepresentaties in de Rijnhaven).

Wereldhavendagen Ecosquad

Contact
Voor meer informatie, Stichting Klean, www.kleanworldwide.nl, Peter Smith: 06-55960778

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *