Wubbo Ockels overwintert met de Ecolution op Aruba

Wubbo Ockels brengt komende winter op Aruba door.

In december maakt hij als kapitein van zijn eco-schip Ecolution de oversteek van Nederland naar Aruba. Ockels verblijft vervolgens drie maanden aan boord van het schip in de haven van Oranjestad. Gedurende deze periode staat hij de Arubaanse regering bij met het realiseren van projecten op het gebied van duurzaamheid.

ATA Wubbo Ockels

De Arubaanse regering onder leiding van premier Eman wil de energievoorziening op Aruba binnen tien jaar volledig verduurzamen. Op dit moment leveren windmolens duurzame energie op Aruba. Zij voorzien 20% van de lokale behoefte. Volgend jaar wordt dat naar 50% gebracht, door de komst van een tweede windmolenpark, aangevuld met zonnecollectoren op het dak van het parkeerterrein bij het vliegveld.

In Oranjestad ondertekenden de natuurkundige Ockels, de eerste Nederlander die een ruimtevlucht maakte, en premier Eman een zogeheten Memorandum van Overeenstemming voor de samenwerking. Ockels noemt het een bijzonder avontuur. “Hier kan ik veel sneller werken aan duurzaamheid dan in Nederland. Mijn handen jeuken om aan de slag te gaan.” Premier Eman lichtte toe dat het voor een klein eiland als Aruba een grote uitdaging is om een duurzaam beleid te voeren. “Daarvoor moet je goede partners vinden. Gelukkig hebben wij binnen het Koninkrijk der Nederlanden partners, zodat wij in hoog tempo kunnen werken aan het realiseren van onze ambities.”

ATA Wubbo Ockels

Premier Eman gaf bij de ondertekening aan de samenwerkingsovereenkomst met Wubbo Ockels als zeer positief te ervaren. Hij roemde niet alleen de kennis en ervaring van Ockels, maar ook zijn warme persoonlijkheid. “Dit is een belangrijk moment voor Aruba.” Wubbo Ockels beaamt dit. “Ik voel nu al de happy energie bruisen. Ik zie het als een fantastische kans dat ik hier mag komen meewerken aan het verduurzamen van Aruba.”

www.aruba.com

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *